Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Mammafitness!

feb 5, 2019 | Träning

Vid nyår skapade jag ett konto på mammafitness, efter att ha hört mycket bra om det.
Så nu har jag alltså kört programmet i en månad ungefär, så tänkte att det var dags för en liten utvärdering.

Först lite kort vad det går ut på:
– Man får svara på en massa frågor, hur ofta man kan träna, om man vill träna hemma eller på gym, hur man mår, om man har några skador osv osv.
– Man får skicka in före-bilder på sig själv, framifrån, från sidan och bakifrån. De här ser ingen förutom din tränare och din kostrådgivare,
– Sen får man ett personligt träningsupplägg och en kostplan. Där står det precis vad man ska äta och hur mycket man ska äta (man äter typ hela tiden) och så får man fylla i att man ätit och gjort de träningsövningar man blivit tilldelad så att säga.
– En gång i veckan får man feedback, man kommenterar varje dag hur det gått med träning och mat.

Sååå, vad tycker jag då?
Jag tycker att träningen är SÅ HIMLA ROLIG!
Jag är en sådan person som bara velat gå på pass innan, absolut inte vara själv i gymmet för då känner jag mig alldeles vilsen och har ingen aning om vad jag ska göra.
Men nu har jag alltså ett träningsschema med saker jag ska göra varje gång jag är där (jag hade tre pass i veckan i början och har nu ökat till fyra) och jag ÄLSKAR det!
Tycker så mycket om att kunna öka vikterna, känna sig stark och grym!
Så den delen är verkligen toppen!

Sen är det matbiten då.
Det är väldigt god mat och som sagt, man är aldrig hungrig för man äter hela tiden.
Men det kräver väldigt mycket planering och tid.
I början tyckte jag det var helt okej men börjar tröttna mer och mer.
Tröttnar på att alltid hålla kolla och känna att jag har dåligt samvete om jag gör något utöver schemat (detta är alltså bara i mitt huvud)
Jag har aldrig i mitt liv varit en person som brytt mig särskilt mycket om vad jag stoppat i mig och känner nu att jag börjar bli snudd på manisk och det är en känsla jag ABSOLUT inte tycker om.

Resultatet då?
Jo jag har gått ner fyra kilo och tappat sju centimeter i midjan under den här månaden.
Med andra ord en väldigt stor skillnad!
Dessutom känner jag mig stark och mycket piggare.
Dock är jag på bedrövligt humör då jag blir frustrerad av att inte kunna äta vad jag vill.
Jag har därför valt att inte fortsätta med mammafitness.
Jag ser det istället som ett verktyg och jag har lärt mig väldigt mycket under den här månaden, speciellt med träningen.
Jag valde att testa mammafitness just för att jag ville ha träningen, inte bara ”gå ner i vikt”. Jag vill bli stark!

Jag kommer fortsätta med 5:2 istället, som jag kört på tidigare och som jag vet funkar väldigt bra för min del, då det räcker med att ha koll två dagar i veckan istället för sju.
Träningen kommer jag också hålla i på samma sätt som jag gjort den här månaden, då jag verkligen tyckt det varit roligt!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...