Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Färger!

feb 23, 2017 | Allmänt | 1 kommentar

Favoritfärg: Klargul. Det är en jäkla skillnad på gul och gul. Senapsgul är förvisso också fint, men mesgul är absolut inte lika fint som klargul. Sen är jag sedan länge en sucker för turkost.

Hatfärg: Syrénlila. All form av lila egentligen. Mörklila är okej däremot. Tycker lila är en mycket märklig färg.

Bästa färgkombination: Rosa och orange, alternativt smutsrosa och rost, men det är ju egentligen samma princip. För några år sen hade jag dille på turkost och brunt ihop.

Sämsta färgkombination: Rött och blått. Världens mest använda kombo och så HIMLA tråkig. Tycker inte ens de passar särskilt bra ihop.

Färgnörderi 1: Jag gillar att sortera saker i färgordning och får lite panik av folk som sorterar fel. Såhär är regeln, regnbågens ”lösenord” är ROGGBIV (minns detta sen jag gick på lågstadiet, så sjukt) och det står för röd, orange gul, grön, blå, indigo och violett. Gör man det i den ordningen så blir det bra. Glöm aldrig det nu.

Färgnörderi 2: När jag åker bil och kollar ut genom fönstret så kan jag se vilka pennor jag hade använt för att teckna det landskapet, typ ”den skuggan är lavender och den himlens nederkant är grey green”

ak

 

 

1 kommentar

  1. Otrolig fin målning! 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...