Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Jobbet!

mar 24, 2016 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

Jag har skrivit om mitt jobb hundratals gånger, men ändå, efter så många år som egen företagare så är jag fortfarande så innerligt lycklig över att det här är mitt jobb!
Kände det när jag gick in i ateljén härom dagen, lyxen att faktiskt få göra det här varje dag och inte bara på kvällar och små stunder som det råkar finnas lite ledig tid.
Jag är så himla stolt över mig själv som klarat det. Som orkat mig igenom de där jobbiga hundåren som det ofta innebär när man startar upp något nytt och eget. Sex år säger de att det tar innan man kommer på fötter. Jag är beredd att hålla med om den siffran.
Men nu har sex år gått (åtta till och med) och nu är jag verkligen med i matchen. På banan så att säga. Och det är evinnerligt skönt.

Såhär ser mina dagar ut just nu, på ett ungefär:
– Jag lämnar Knut på dagis klockan 9 och sen åker jag direkt och tränar. Lyxen att kunna träna på dagen istället för kvällen alltså, när det är nästan tomt sånär som på någon liten pigg pensionär. Jag älskar det!
– Vid 10 kommer jag till ateljén, tar en kopp kaffe framför datorn och lägger upp dagens jobb. Just nu går det mesta av min tid åt att designa en logga åt ett företag, teckna på en än så länge hemlig grej och att svara på mail. Beställningar till privatpersoner hinns för tillfället inte med utan ligger på min to-do-list som just nu måste vänta lite.
– Svarar på mail och gör lite ändringar i loggan. Sen är klockan 12 och det är dags för lunch. Den äter jag också helst framför datorn trots att det finns en massa andra företag här men jag gillar att se på skräptv och äta samtidigt. Och det gör jag helst själv.
– Efter maten brukar jag få matkoma så då tecknar jag på lite enklare saker, eller startar på någon egen teckning.
– På eftermiddagen, vid tretiden brukar jag göra ryck nummer två och avsluta beställningsjobb de sista två timmarna.
– När klockan är fem åker jag hem till min lilla familj som nästan alltid har maten klar.

Livet alltså.
Så jävla fint det är ändå!

ordentlig

 

1 kommentar

  1. Vilken dröm att få jobba så som du gör! Jag är i det stadiet att jag tecknar på kvällar, helger och när man nu har tid. Inte lika inspirerande! Men en dag tar jag kanske modet till mig att tackla de där hundåren 😉

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...