Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Packning!

jun 23, 2016 | Bebis, Tankar och Vardag | 10 Kommentarer

Som ni vet vid det här laget så ska vi alltså tågluffa i sommar. Eller ”luffa” kanske är att ta i. Vi ska åka tåg till Italien helt enkelt.

Men med en sådan kommer vissa problem, eller snarare måste man vara lite fiffig. Vi kan ju nämligen inte checka in en massa väskor, sätta oss med en drink på ett plan och sedan hoppas att hela bagaget kommer fram.
Vi måste ju släpa med oss bagaget själva genom Europa. Det gör att vi måste packa smart.

Vi tänkte ta med en stor rullväska och en stor ryggsäck. Den som har ryggsäcken får således också köra vagnen med Knut i.
Resevagn köpte vi på Babyproffsen, deras egna märke.
Vi tog en som fälldes ihop till ett paraply istället för att bli platt, fiffigare på tåget tänkte vi. Sen har den också sufflett som går att dra ner hela vägen så han inte får sol i ögonen när han sover middag på stranden i Italien. Det fanns också luftningsfickor just där han har huvudet så han inte svettas ihjäl där inne i sin kokong.

IMG_9584 (640x427)

Jag har köpt en ny lång kaftanklänningsgrej på Kappahl med palmbladsprint som blir superliten när man rullar ihop den, så med andra ord perfekt att packa ner. Fast min plan är att ha på mig den hela tiden, se coolt avslappnad och världsvan ut så ingen ska märka att jag egentligen är livrädd över att vara ute i stora vida världen.
Annars ska jag packa ner badkläder förstås, UV-dräkt och solhatt till Knut. Handdukar är så stora och tar så mycket plats så det tänker jag att vi köper där nere och sen lämnar kvar.
Jag och Emil får två par skor, ett par på oss och ett par nedpackade. Alla jeans får stanna hemma pga tunga och stora. Sen räknar jag ju kallt med att det ska vara asvarmt och att man inte kommer vilja ha jeans ändå.

Blöjor tar vi med ett paket och resten köper vi på plats. Det fiffiga med att åka med en tvååring är ju att han äter samma sak som oss så man behöver inte tänka på mat. Det är ett stort plus!
Dock packar vi ner massa vatten och välling så det går lätt att proppa i honom på tåget så han lätt somnar. Som tur är tar Knut gärna sin välling kall vilket känns bra när man åker tåg med begränsad microåtkomst.

IMG_0216

Jag vet av erfarenhet att man alltid tar med sig för mycket kläder. När det är varmt och det enda som står på schemat är att bada eller strosa så gör man det ändå i samma kläder i stort sett hela tiden. Så jag ska packa lätt. MÅSTE komma ihåg det. P a c k a LÄTT!

Saker jag måste komma ihåg att ta med som man annars alltid glömmer:
* Öronproppar
* Knuttes hörselskydd
* Skavsårsplåster
* Knuts babypuder (perfekt att ha mellan låren när man ska gå långt i kjol, så får man inte skavsår)
* Solcremé
* Tandcreme. Glömmer ALLTID tandcreme!
* Handsprit
* Magtabletter så man inte blir sittande på rummet hela semestern.
* Solglasögon
* Filt till Knut. Kan va skönt att ha något som luktar hemma när man är på olika hotell och sover på nya ställen och sådär.

IMG_0783

Sen har jag även tänkt fästa en adresslapp på Knuts älsklings gosedjur, för TÄNK om han skulle försvinna! Krisen som skulle uppstå då!
Först tänkte jag eventuellt komma på en läsning med att sätta fast honom runt Knuts hals, men det känns inte särskilt barnsäkert. Möjligen får jag spänna fast honom i vagnen på nått sätt.

Har ni några tips på saker man måste ha med eller annat bra att tänka på när man åker iväg med småbarn?

10 Kommentarer

 1. Massor av våtservetter är bra att ha!

 2. Om man tycker om att sova mörkt rekommenderar jag att köpa bra ögonmasker på typ naturkompaniet. Det är ofta superljust på hotell

 3. Jag skulle akta mig för allt för stora rullväskor. De är ofta svåra att förvara på tågen. Dessutom är det inte säkert att du kommer kunna rulla den på grund av kullersten, trappor o.s.v. Ta två ryggsäckar i stället.

 4. Mkt smart med kontaktlapp på gosedjur!

  Vi har rest en del med barn o jag säger bara: 2 ryggsäckar! Att ha händerna fria är det bästa! Så jobbigt att dra runt på rullväska när den andre pinnar iväg med ryggsäck o barnvagn.

  Strunt i filt, anv en av era tjocktröjor istället. Så har ni att byta med samt luktar er 🙂

  Minimera genom att bara ta med en barnsolkräm (30) som alla använder.

  En liten påse med koncentrerat tvättmedel är bra för akuttvättsituationer.

  Det var vad jag kom på spontant.

 5. Vi använder en napp hållare till Konrads nalle. En sån som har en ögla i ena änden och ett klips (heter det så?) i den andra.

 6. När vi båtluffa i grekiska övärlden hade vi med oss en liten kylbag (mjuk som man kan vika ihop)
  Vi åkte iväg på dagsturer och det fanns inte alltid restauranger/affärer.
  Vi hade kallt vatten hela dagen för vi packade ner en fryst vattenflaska, öl och annat gött.
  Trevlig resa!☀️

 7. Telefonnummerarmband till barn! Skräcken att tappa bort ett gosedjur är inget mot skräcken att tappa bort ett barn! ????
  (Jag har köpt från pajaz punkt nånting. Mycket nöjd! Och ej sponsrad eller inblandad på nåt sätt. Men man kan ju såklart pyssla själv, passar nog dig bättre!)

 8. Öronproppar glömmer jag med nästan alltid. Hemma sover jag alltid med öronproppar då min sambo snarkar. Att plugga in öronpropparna djupt i öronen har blivit en vana för mig när jag går och lägger mig. Tycker det är hur skönt som helt att sova med öronproppar. Sover så mycket djupare och bättre när det är helt tyst. Alla borde verkligen testa att sova med öronproppar. Ibland blir jag dock lite öm i öronen av att sova med öronproppar. Har du något tips på sköna öronproppar att sova med?

 9. Nu kanske Knut är nöjd med att vara i vagn men en ergonomisk bärsele är avlastande för kroppen (dvs ingen babybjörn) och är guld värt om barnet vill bli buret (t ex en Tula, de har ju så fina mönster också =) ). Men det är ju en ekonomisk fråga också….

  • Han är nöjd i vagnen men jag hade nog aldrig orkat ha honom i bärsele, han är ju 2,5 år!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...