Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Pysslar!

apr 25, 2018 | Bebis, Pyssel | 4 Kommentarer

Det var så himla längesen jag pysslade med nått (förutom keramikkursen då) och det känns som jag helt tappat min pysselgnista.
Men så sprang jag på den här korgen på Erikshjälpen. Har stått och klämt på den flera gånger men känt att jag inte orkat fixa iordning den. Men den här dagen hade jag tydligen ny energi för nu slog jag till. Det rimliga priset 180 kronor fick jag betala.


Stoppningen satt redan i så det var ju smidigt, alltså bara att börja klä. Jag klurade läääänge över hur jag skulle göra, för att få så få veck som möjligt, vet inte om jag kom fram till något vettigt egentligen. Jag använde mig av det här lite tjockare tyget från Littlephant som jag fick av grundaren Camilla en gång. Har funderat länge på vad jag ville göra med det och ville inte slösa det på nått dumt, så nu äntligen kom det till användning.


Jag klippte två långa, breda remsor som var breda nog att nå ner i botten med god marginal och även kunna vikas runt kanten. Vek in alla kanter och häftade fast, så slapp jag dessutom fålla. Satte häftklamrarna tätt så det ska sitta ordentligt.


Sen försökte jag få till så snygga, vikta hörna jag kunde och så häftade jag fast tyget även i botten. Häftade inte tyget så spänt för då tänker jag att det är lätt att det lossnar. Sen fortsatte jag på andra sidan likadant med den andra tygbiten.


Sist men inte minst sydde jag ett överdrag till den lilla dynan som följde med. Det här sydde jag så det är lätt att ta av och tvätta om det behövs. Nått säger mig att det var en bra idé.

Tadaaa, nu är Småttings första säng redo! Nu behöver vi bara klura ut någon form av ställning till den, så den inte står direkt på golvet. Först tänkte jag att man kunde skruva fast den på ett litet rullbord men en dam på Erikshjälpen tipsade om att hon hade byggt en ställning av bockade rör som den liksom vilade i. Emils pappa jobbar ju med sånt så det skulle kunna gå att fixa.
Har ni några andra bra förslag?

4 Kommentarer

  1. Vi hade en liknande och den hade en liten träställning som man just ställde korgen i. En ganska enkel historia där benen bildade som ett H uppåt med två tvärslåar emellan, så stoppade man korgen i H:na så att den kilades fast där. Dock var hela härligheten ganska rank, så vi använde den inte med barn nr två eftersom vi var rädda att treåringen skulle välta den om han försökte kika över kanten.

  2. Här i England är sådana korgar jättevanliga, googla ”Moses basket” så ser du hur ställningarna oftast ser ut, de är i trä och ihopvikbara så som Lisa ovan beskriver. Det borde du, Emil eller hans pappa kunna fixa. Om du inte hittar bra bilder, maila mig så fotar jag vår ställning.

    • Tack för tipset! Googlade sådana underreden och hittade ett för 200 spänn så nu är det på väg hem! TACK!

  3. Vi hade en sån. Den fäste vi med rep i en krok i taket. Det fungerade himla bra.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...