Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Tecknar Mumintroll, del 10!

jul 4, 2016 | Tankar och Vardag, Teckningar | 6 Kommentarer

Uuuuuuuuuh idag är en sån där dag då allt ska fixas och tusen samtal ska ringas, biljetter bokas och nycklar hämtas.
Semester i all ära men det är ju ett jäkla mecka att få ihop allting!

Nu är i alla fall vår tågresa till Italien bokad, hotellet betalat och nu även flyg hem fixat.
Mitt psyke kände nämligen att det bara pallade med en lång tågresa med en tvååring så därför fick det bli flyg hem (kostade dessutom lika mycket)
Så nu har jag även bokat en dygn i Nice. Pjuh!

Idag ska jag även hämta en nyckel till min fasters lägenhet, åka och köpa köksinredning, teckna en ny muminteckning och hinna färdigt med en beställning.
Ehhh….tur att jag har en vecka kvar innan semestern drar igång för jag är långt ifrån färdig!

Här kommer i alla fall dagens Muminteckning, jag ligger lite efter här på bloggen för på instagram är jag redan på bild nummer 11.
Låt mig presentera Knyttet!
Jag hade berättelsen ”Vem ska trösta Knyttet?” på LP när jag var liten (lyssnar fortfarande ofta på den för att den är så fin) och hoppades alltid jag skulle somna innan vi hann vända skivan och komma till läskiga sidan med Mårran!

Knyttetteckning

Här är Toves fantastiska originalversion av Knyttet. Hela den boken är så himla fint tecknad och mitt bästa citat kommer därifrån ”Vad är det för en mening med en snäcka, om man ej får visa den?”

knyttet

6 Kommentarer

  1. Knyttet blev jätte söt 😀 Ska du måla alla mumin-figurerna?

  2. Men vann du inte interrailkort?

    • Jo fast man får ändå betala för sittplatser, så det blev en ganska dyr vinst, minst sagt

  3. Anna de här Mumin-teckningarna är HELT fantastiska, det bästa du gjort tror jag!
    Så mycket känsla i dem, precis samma känsla som jag får av Mumin.

  4. Detta var nog min favorit hittills, underbar!

  5. Så fin! Och kul att följa ditt tänk i en bildserie såhär!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...