Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Tecknar Mumintroll, del 5!

jun 23, 2016 | Teckningar | 4 Kommentarer

Just när jag var som mest inspirerad i tecknandet av dessa Muminkaraktärer så fick jag höra att det kanske inte var tillåtet, av upphovsrättsliga skäl.
Jag hoppas verkligen att de bara ska se det som en hyllning från min sida och något jag gör enbart för min egen skull och inte i något syfte att tjäna pengar eller liknande.
Det är en ren övning från min sida, att bli bättre på att få fram karaktärer och rolig att få tänka lite utanför min vanliga, strama, box.

Hoppas de låter mig fortsätta, för det är så väldigt väldigt roligt!
Här kommer en av mina favoritkaraktärer från Muminböckerna, nämligen Misan, Muminfamiljens hembiträde. Hon är med väldigt mycket i boken ”Farlig midsommar”, så det passar ju bra nu. Läs den om ni inte gjort det!

misanteckningOch Tove Janssons fantastiska Misan, som beskriver sig själv som ”den lyckliga familjens arma hembiträde”….

teater

4 Kommentarer

  1. Åh,Misan är min favorit. Jag döpte till och med en katt efter henne!

  2. Det låter otroligt märkligt. Du måste ju få göra din egen tolkning av dem??? Kan förstå om det inte är tillåtet att posta Janssons bilder, men du skulle ju lika gärna kunna rita dem utan att någon skulle förstå att det är Muminfamiljen… Det låter otroligt trångsynt av Arabia eller vem som nu äger rättigheterna till Muminfigurerna.
    Nåväl. Heja dig! Tycker detta är så skoj! Och längtar som sagt efter Mårran, Mymlan och Stinky.

  3. Jag hoppas du tänker rita Mårran!

  4. Så fint! 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...