Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Tecknar Mumintroll, del 8!

jun 27, 2016 | Teckningar | 3 Kommentarer

TACK för alla supersmarta tips angående tågluffen. Jag fick lite panik i natt och började googla flygbiljetter så vi får väl se hur detta slutar. Jag gillar verkligen inte att inte veta saker säkert, då får jag lite småpanik. Vill ha en ordentlig plan, att ta det som det kommer är verkligen inte min melodi.

Nu åter till Mumintrollen, har ni tröttnat än?
Hoppas inte för jag har inte tröttnat än på länge och det finns måååånga kvar att teckna!
Dags för teckning nummer åtta, nämligen Ninni från berättelsen ”Det osynliga barnet”. Har ni inte läst den måste ni göra det. Så finurlig, lite sorgsen och fin. Som alla Toves berättelser med andra ord.
(min favorit, alla kategorier, är från ”Pappan och havet” när Muminmamman målar en rosenträdgård på väggen som hon sen försvinner in igenom. Åh. Så fin beskrivning av hemlängtan och att ”gå in i väggen”)

detosynligabarnetDet här porträttet var såklart lite klurigt eftersom hon som sagt är osynlig i boken. Men det är ju detta som är det roliga med dessa porträtt, att jag måste tänka till lite och klura på hur jag ska få till min variant av det.
Såhär ser originalet ut. Överst på min önskelista är ett riktigt Muminoriginal av Tove Jansson, men de är hutlöst dyra! Ganska givet ioförsig….

img105408-previewImage

 

3 Kommentarer

  1. Jag ÄLSKAR att du målar mumindalen och hoppas varje dag att du har lagt upp en till teckning. Kanonfina och riktigt kul att se dina tolkningar.

  2. Åh va fin Ninni är! Jag har inte tröttnat på dina mumin målningar ????

  3. Åh, det här är lätt min favorit hittills, även om konkurrensen är hård..! Jag och min fyraåriga dotter är ungefär lika sålda på mumin som du – finns det någon chans att du kommer sälja dem som prints eller nåt? Jag fattar ju att copyrights kan sätta stopp för det innan en ens hunnit tänka tanken, men här har du i alla fall en som skulle köpa dem allihop! Du är så himla bra 😀

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...