Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Dagar!

jun 7, 2016 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

Den senaste veckan har varit minst sagt händelserik. Jag har varit i Stockholm och vi har rivit köket.
Jag hade med mig kameran till Stockholm men lyckades bara ta en enda bild med den. Som vanligt. Däremot var jag lite mer effektiv med mobilen.
Såhär har min senaste vecka sett ut via mobilen och instagram (heter annaritar där för er som undrar)

IMG_2494

Det började i onsdags när jag packade väskorna och åkte till Stockholm. Snyggt bagage va? Från Carlobolaget.

IMG_2497

Stockholm välkomnade mig på bästa sätt med strålande solsken! Jag började min vistelse med en glass på Dramatens trappa ihop med min bästa kompis Rebecca.
Sen åkte jag till Vasastan och väntade på Johan och glodde på folk under tiden. Såg bland annat en väldigt skäggig man med rödmålade tånaglar. Flott!

IMG_2499

När Johan kom så gick vi och åt tapas och sen till tomtestället för en öl. Det är ett ställe med julpynt året runt!

IMG_2501

Och tydliga och enkla regler.

IMG_2503

Det här är Johan. Som jag gillar denna mannen! Vi lärde känna varann en gång för massa år sen i Karlstad och klickade direkt. Vi hängde alltid ihop men när jag flyttade till Småland blev det logiskt sett svårare att ses. Sen efter flera år så ringde jag och frågade om jag fick hälsa på i Stockholm, detta var alltså i höstas och japp det fick jag såklart. Sen dess har jag varit där nästan en gång i månaden och han är en av de viktigaste personerna jag har i mitt liv!

IMG_2509

När det blev torsdag och Johan åkte till jobbet, unnade jag mig en låååååååååång sovmorgon innan jag gick ut och mötte upp denna, nämligen Lidberg! Vi gick i samma klass på gymnasiet och det är hon som gjort den utomordentliga konstverket jag numera har tatuerat på armen!
Vi köpte med oss mat och satte oss vid vattnet och pratade om livet, så som vi gör bäst. Sen var klockan två och det firades med en öl, som sig bör när solen skiner.

IMG_2511

Jag gick förbi Monki och köpte den finaste baddräkten med tigrar och monsterablad! Känner mig urfin i denna!

IMG_2512

På kvällen var det sommarfest hos Rabén & Sjögren! Jag ska nämligen teckna min första bok! Jag var supernervös innan men det var verkligen hur trevligt som helst!

IMG_2528

Jag gick dit med Cissi!

IMG_2518

Vi blev presenterade för Sven Nordqvist (Pettson!!) och det slutade med att han och jag stod och pratade om pennor och tillvägagångsätt och hur man allra bäst tecknar en bok. Alltså att få sådana tips av honom, typ det största som hänt mig tror jag.
Jag fick även prata med Lena och Olof Landström, mina absoluta favoriter genom alla tider! Det är de som skrivit och tecknat böckerna Bu och Bä och Olof har dessutom tecknat Herr Bohm och sillen (ÄLSKA!), Magister flykt och KNuts favorit Nämen Benny. Åh jag öste ur mig beröm över alla dessa stordåd.
Till sist fick jag även prata en snabbis med Pija Lindenbaum och berätta hur mycket vi älskar hennes bok Lill-Zlatan och morbror raring.

IMG_2521

Efteråt var jag alldeles lyckorushög så jag flög på små moln genom ett soligt sommarkvälls-Stockholm.

IMG_2522

Strosade genom Stockholm och kände mig som den lyckligaste tjejen i världen. Alltså Stockholm på sommaren, det är sannerligen svårslaget!

IMG_2534

På fredagförmiddag åkte jag de fem timmarna tillbaka till Småland där jag gick direkt över till grannarna för att hjälpa till att bygga utekök, dricka öl och hänga på deras uteplats. När jag satt där så tänkte jag verkligen att jag är så evinnerligt glad att ha de här två olika världarna nu. Mitt ”jobbliv” i Stockholm, där det bara handlar om mig och mitt familjeliv i Småland, med fina grannar, mysigt hus och världens gulligaste familj. Hade jag trott på Gud hade jag tackat hen nu.

IMG_2539 IMG_2542

På lördagsmorgonen gick jag och Knutte ner tillbadstranden och tog årets första dopp. Han alltså, jag nöjde mig med fötterna.

IMG_2550

Under tiden rev Emil en vägg hemma, så vårt blivande kök plötsligt blev dubbelt så stort!

IMG_2553

På söndagen vaknade den här killen och var prickig. Vattkoppor, check!

IMG_2558

Här får vi numera laga all vår mat eftersom vårt kök just nu inte existerar längre. I vårt utekök! Inte särskilt jobbigt under den här säsongen! Visst är det fint?! Det har Emil byggt och gjutit betongskivor och hela faderullan. Bäst man!

IMG_2560

Igår var det supervarmt och eftersom vi inte törs gå till den allmänna badstranden med ett prickigt barn, så fick vi skaffa en pool! (nej ingen kissar i den, vi fyller på med vatten för allas information)

IMG_2563

På eftermiddagen fick vi cellskräck och var tvungen att gå ett varv. De här två väntade i parken medan jag gick och köpte glass.

IMG_2565

Sen ringde vi Vestis och dubbelkollade så de haft vattkoppor och när de ringt sina mammor och stämt av att det var okej, så gick vi dit på spontanvisit och åt mat i deras trädgård.
Perfekt avslut på en hektisk och väldigt fantastisk vecka!

1 kommentar

  1. Oooh! Sven Nordqvist och supersnyggt utekök!! 😀 Nice!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...