Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Random Stuff!

feb 5, 2015 | Tankar och Vardag | 6 Kommentarer

Här kommer lite random tips och svar på vanliga frågor på mailen och lite annat jag gått och funderat på helt enkelt:

* Mitt bästa tips till alla som ska starta eget och som vill ”leva sin dröm”. Säg inte upp dig om du har ett jobb utan börja med att gå ner lite i tid och sen när du helt enkelt inte hinner med ditt vanliga jobb för att drömmen går så himla bra, DÅ ska du säga upp dig!

* Här är ett nytt porträtt jag tecknade förra veckan. Gick tillbaka till mina rötter så att säga oh tecknade en bloggerska, nämligen Elsa Billgren som varit en musa för mig i en herrans massa år nu!

elsa

* Nej jag tecknar inte tatueringar. Får ungefär femtioelva mail i veckan om tatueringar. Anledningen till att jag inte tecknar det är att då kanske du tar med den till en klåpartatuerare någonstans som gör en skitful tatuering och sen går du runt och säger att det är efter en bild jag gjort. Jag litar helt enkelt inte på att någon skulle kunna göra den rättvisa.

* Snart fyller Knut ett år och jag kommer inte låta honom smaka varken tårta eller bulle, då jag inte ser någon anledning till att han ska äta sånt än på länge.

glad

 

* Angående bilden med Håkantexten jag gjorde för ett tag sen, som nog är min mest efterfrågade bild någonsin. Den finns alltså inte till salu då jag inte vågar trycka upp och sälja något med någon annans text på. Dock har jag gjort allt som står i min makt för att försöka få tag på någon ansvarig som kan säga om jag får det eller inte men det verkar lönlöst. Så snart ger jag upp, eller så ändrar jag texten till: ”om du vill ha en idiot lägg min hand i din” så är det helt plötsligt inte exakt hans ord längre. Vad tror ni om det?

* Det här är min roligaste beställning jag någonsin fått, att teckna en person som en cirkusapa! Typiskt bra beställning!

cirkusapa

* Jag fått vansinnesutbrott och panik när folk inte svarar på mail inom någon timme. Jag vet, folk kanske har bättre saker för sig men när man har en deadline tycker jag att den andra änden av kommunikationen kan vara på hugget så jobbet slipper stå still.

* Jag är löjligt glad över att jag snart kan köpa en billig skräpbehå på rea! Har inte hänt sen jag var typ 14.

* Jag var extremt skeptiskt till chiafrön och allas bilder på den vidriga gråa massan som mest liknade papiér mache. Men nu när jag provat ska jag motvilligt erkänna att det är väldigt gott.

* Jag blir irriterad när andra svarar åt mig på instagram, innan jag hinner göra det.

* Jag har köpt nya pennor!

pennor

* Jag lyckas inte få ovanstående bild att vara på rätt håll. Den är på rätt håll i bildvisningsprogrammet men när jag lägger upp den här blir den liggande. Aja, ni fattar ju principen.

6 Kommentarer

 1. Men hallå, texten går ju precis så.. Väl?
  …och jag är din om du vill ha en idiot lägg din hand i min?

  Grymt söt unge du har! Klart han inte behöver tårta och bulle när han inte vet vad det är!
  Det blir så mycket sånt när barn blir större ändå

  • Ja men jag ändrar till min hand i din. Ytterst liten skillnad

   • Jaha.. Seg jag är

 2. Roligt inlägg! Både teckningar, foton, personliga tankar och inblick i ditt yrke!

 3. Tack för att jag FICK göra den underbara beställningen som cirkusapa! Nu ska den ramas in och upp på cirkusväggen!! När min son blivit några månader så kommer en ny beställning med honom som cirkuslejon eller starke Adolf!!!
  Tusen tusen tack!!!
  Malin

 4. Åhh, ja, det hade varit så himla härligt att kunna köpa Håkan-tavlan, o bäst är det såklart m originaltexten, men om det inte går – who cares?! Den är för fin för att inte tryckas 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...