Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Rygg!

sep 8, 2014 | Tankar och Vardag | 7 Kommentarer

Jag har ryggskott!
Dvs det sämsta man kan tänka sig med en halvårsbebis som vill upp och ner stup i kvarten!

Det började egentligen med att jag stukade foten på midsommar. Vi var i Göteborg och skulle upp i skogen och kissa när jag halkade på en massa löv och stukade foten. Ville inte vara gnällig om att det gjorde ont så jag gick på den resten av dagen och kvällen trots att det gjorde vansinnigt ont. När vi kom till hotellet på kvällen var den dubbelt så stor och mörkblå.
Den stukningen gjorde ont i flera veckor efteråt och sen när det gått över så läste jag Martina Haags bok heja heja som jag skrivit om tidigare. Det var i den vevan jag började springa.
Tio rundor hann jag innan jag fick benhinneinflammation.
Den stukade foten hade satt sig som en låsning vid mitt knä och därför snedbelastade jag benet när jag sprang och då kommer benhinneinflammationen som ett brev på posten.

Just när det börjat släppa och jag kaaaanske skulle kunna börja springa igen så fick jag ryggskott.
När jag var gravid med Knut hade jag vansinnig foglossning från vecka 21 och kunde knappt gå och nu med en snedbelastad fot, en gammal ryggskada och en bebis som man bär runt på var liksom droppen för denna rma kropp.

Så nu haltar jag runt med min lånade TENS-maskin som strålar ut små elchocker i ryggen hela tiden för att jag överhuvudtaget ska kunna stå upprätt.
Emil är hemma från jobbet och tar hand om Knut så jag ska slippa bära och jag sitter i källaren och tecknar.

Jag hoppas ryggen ska bl bättre snart och sen ska jag få ett träningsschema att följa för att stärka upp både ben och rygg för att slippa få det såhär igen.
Jag säger då det, efter 30 rasar man tydligen i bitar!

IMG_4219

7 Kommentarer

 1. Usch vad tråkigt att behöva gå igenom allt det där. Men din kropp låter ändå rätt tålig tycker jag, du blir nog bättre på nolltid!

 2. Usch vad tråkigt! Krya på dig Anna! Kram

 3. Hoppas du mår bättre snart, ryggskott är inget vidare. Kram!

 4. Närå, men den rasar sönder om en inte underhåller den. Vilket vi tyvärr är rätt dåliga på, och det är ju svårt att hitta tid osv.

  Jag är i bättre from än ever vid 32, ingen superform, men stark.

  För min del gick det åt andra hållet, från snett bäcken efter graviditet och förlossning till knäont till inflammerad hålfot och hälsporre.

  Tips är att gå till Osteopat eller Kiropraktor så att de kollar över dig, är lite otacksamt om du bara vilar och rehabar men sen ändå är sned nånstans fortf.

  Hoppas det reder sig fort så du slipper ha ont!

 5. Testa spikmatta för ryggen. Hjälpt mig mkt när jag har haft ryggskott, dels för smärtan och för läkningen.

 6. Ajaj, så tråkigt! 🙁 Jag gick också och höll tyst om en skada på en tävling för några år sedan så jag förstår dig fullt ut, man håller tyst för ”det går nog över” (vilket det inte gör nej…) Som tur är finns det sjukgymnaster, förvisso segt med sjukgymnastik emellanåt men det hjälper. Lycka till med tillfrisknande och träning! Ge inte upp!

 7. Graviditeter ställer till det både under och efter… Jag gick hos min favoritnaprapat (mannen som tagit hand om både det enda och andra de senaste 15 åren) och blev en ny människa efter det. 🙂 Träning av djupa bålmuskler, försiktigt ökande i tuffhet har gjort att jag törs träna fullt ut utan att vara rädd. Dessutom hittade han en gammal stukning från början av graviditeten som orsakat en låsning i foten. Popp! Sen var jag rak. Och efter 6 veckor bål träning var jag stark också. 🙂

  Hejja Anna! Hjälp är bra, träning är bra men viktigast av allt är att få hjälp och träning anpassad för just precis dig och din fd gravida kropp. Hejja, hejja!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...