Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Stockholmsvisit!

mar 21, 2016 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

I onsdags bestämdes det hastigt och lustigt att jag skulle åka till Stockholm, så jag cyklade hem och knycklade ner det viktigaste i min ryggsäck (festklänning, hårtork och extra varm tröja)
På torsdagen efter lunch så hoppade jag på tåget mot storstan.
Styrde upp träff med min Stockholmroomie som jag alltid bor hos när jag är där, min gamla kompis från folkhögskolan och min kusin som också flyttat dit nu. Hela högen skulle mötas i Vasastan direkt när jag kommit fram.
Blev så himla pepp på hela idén att jag blev alldeles lycklig där på tåget. Så fint att liksom ha ett helt extra liv i Stockholm, med vänner, familj och lägenhet!

tåg
Det var så himla fint med kvällssol över hela Stockholm när vi rullade in på stationen och mitt hjärta gjorde små glädjeskutt över att vara tillbaka igen.
Mötte upp mitt gäng och vi gick och käkade och drack öl, som sig bör. Sedan gick vi vidare och tog varsin drink på Tiki room innan det var dags att vinka hejdå och ta Johan under armen och gå hem till lägenheten.
Vi kollade på film och åt godis och sen var vi tvungna att sova för att orka upp på fredagen.

Efter en högljudd natt så var det fredag (Johan snarkar så det ekar mellan väggarna, men jag börjar vänja mig nu efter ganska många nätter där)
Vi började med finfrukost på Mellqvist och sen vinkade vi av varann (så mysigt att ha en sambo hemma och en i Stockholm) och jag åkte in till Söder.
Där skulle jag fika och spåna med Cissi. Tycker så himla mycket om henne, hon är väldigt enkel att prata med och jag råkar alltid säga massa saker till henne som jag inte säger till någon annan. Vi drack kaffe och strosade i solen.
Sen skiljdes vi åt och jag bestämde mig för att gå ett eget ärovarv runt Söder.

cissi

Stockholm var såhär fint och alldeles soligt (och blåsigt och kallt som helskotta men det behöver vi ju inte fokusera så mycket på eftersom det inte syns på bild) När jag ser sådana här bilder så vill jag alltid flytta dit. Men sen inser jag att jag aldrig skulle kunna klämma in hela min familj i en etta, så då inser jag att jag kanske bor ganska bra där jag bor trots allt.

stockholm

Jag bestämde mig för att unna mig precis vad jag ville när jag strosade runt där på Söder. Dock hittade jag inget jag ville ha (är det inte alltid så?) mer än de här två paren solglasögon.

solglasögon

Sen fick jag feeling av det fina vädret så jag mötte upp min gamla kompis från gymnasiet. Vi gick både i gymnasiet ihop och sen bodde vi även ihop när vi gick på konstskola i Bohuslän, så vi känner varann väldigt väl minst sagt. Hon är nog den som vet mest om mig i hela världen. Vi har inte hörts eller setts på länge så det var väldigt roligt att ses igen.
Vi drack tre glas vin och sen åkte jag hem till Johan igen. Där var det bara att hoppa in i duschen och göra sig iordning för som alltid när jag är här på besök, så måste vi ju gå ut och dansa!

peppar
Vi fick sällskap av Johans gamla lumparkompis, åt tapas och drack mera vin och mellanlandade på det här konstiga, fantastiska stället där det var julafton året runt! Så knäppt och bra ställe!
Efter pausen hos jultomten kom vi till Cliff Barnes. Dansade så in i helskotta och hade superroligt, men mitt i allt det roliga råkade visst den där lumparpolaren bli utslängd.
Vi bestämde oss för att ge upp och satsa på nästa dag istället, så vid ett-tiden var vi hemma igen.

Morgonen efter hade vi bestämt oss för långpromenad, brunch och Fotografiska, så så fick det bli.
Vi gick och gick och gick tills vi till slut hamnade i Hagaparken där vi åt brunch som får betyget 2 av 5 pga dyrt och inte tillräckligt knaprigt bacon. Skärpning!

brunch
När vi var mätta och belåtna åkte vi buss till Fotografiska. Det var så hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimla lång kö så vi gick aldrig in utan nöjde oss med ett besök i shopen. Jag hade så gärna velat se utställningen Ikoner men det började ju inte förrän idag. Typiskt.
Vi tog varvet genom Gamla stan hem, med obligatoriskt glasstop och vinhandlande.
Väl hemma igen hade jag ont i fötterna så vi sov middag i några timmar innan det var dags att börja göra sig redo för revanch från kvällen innan.
Lumpenpolaren och Richard (han som är på den här teckningen) kom förbi igen. Jag behövde förstärkning så Anna kom också över. Vi spelade spel om manligt och kvinnligt, drack vin och hade väldigt roligt.

vatten

Efter noga övervägande om vi skulle köra på Cliffan en gång till kom vi fram till att stanna hemma lite längre och istället lägga allt krut på Golden hits.
Det var verkligen precis som att åka finlandsfärja men musiken gick liksom inte att inte dansa till, så vi stannade där ända tills det stängde och trillade i säng först vid fyra på morgonen. Här är jag och Anna när vi tar en selfie med garderobslappen, så man vet om man tappar bort den.

golden
På söndagen masade jag mig upp ur sängen och kramade bästissambo hejdå och åkte hem till Småland igen.
Idag har jag träningsvärk i benen efter allt dansande men tack igen, älskade Stockholm för en grym helg!

2 Kommentarer

  1. Vad du verkar rolig, Anna. Så mångsidig liksom!

    Emma

  2. Becka fran Black widows! Fina ni e! Hur kanner ni varandra?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...