Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Tågluff, del 5!

aug 16, 2016 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

Här kommer sista delen av vår tågluff!

Efter sex nätter i San Remo och totalt nio dagar på resande fot, satt vi oss på tåget mot Nice.
Jag hade bokat ett tåg utan byten, till och med betalat extra för det men när vi satt på tåget så stannade det plötsligt och alla gick av. Vi satt kvar i tron om att vi minsann inte skulle byta. Tills det kom en konduktör som sa att det var tågets slutstation (fast det stod att tåget gick till Nice) så det var bara att lassa av alla väskor, vagn och barn och vänta på nästa tåg mot Frankrike.
Säga vad man vill om Italien, men lite si och så är det ändå med ordningen kan jag tycka.

Väl framme i Nice somnade Knutte i vagnen så vi checkade in och gick sen ner mot havet. Vattnet var mycket blåare i Frankrike än i Italien konstigt nog, men bara sten så det var nog tur att vi inte bott i nice hela tiden för här hade Knut aldrig kunnat bada på samma sätt som på sandstranden vi var på i San Remo.

IMG_1452

Vi var i Nice ungefär tio dagar efter terrordådet och det kändes så himla absurt att folk badar och har det bra…..

IMG_1455

…precis bredvid det här. Så otroligt sorgligt alltihop.

IMG_1458

Det var en olustig känsla över hela Nice, poliser och militärer överallt, helikoptrar som snurrade ovanför hela tiden och vi ville helst bara hålla oss på hotellet.
Men först matpaus i en park, när Knutte vaknat.

IMG_1459

Jag hade gärna stannat längre i Nice om omständigheterna varit annorlunda och om vi inte hade haft med oss småbarn. Kändes mer som en stad för par än barnfamiljer.
Morgonen därpå flög vi hem till Sverige igen. Mitt bästa beslut att inte åka tåg tillbaka utan flyga.

IMG_1467

På Arlanda möttes vi av min storebror och det kändes så himla fint att vara hemma igen och att mötas av ett välbekant ansikte!
Vi sa i bilen till Uppsala att det var så innerligt skönt att vara i Sverige igen för det känns faktiskt ganska olustigt ute i Europa nu. Dels var det dådet i Nice precis innan vi åkte, sen var det nån galning med en yxa på ett tåg i Tyskland och attentatet i München precis efter att vi åkt där. Tågkrock i Italien och flygstrejk i Frankrike. Det kändes som vi hade hemskheter hack i häl hela tiden och det är ingen rolig känsla när man har med sig sina favoritpersoner i hela världen!

Bara för att vi sa så fick bilen bredvid oss sladd och flög rakt över vägbanan flera gånger innan han till slut körde in i räcket! Väldigt läskigt men allt gick bra som tur var, men ändå!
Till slut kom vi i alla fall hem till min bror och Matilda, det var väääääääääldigt skönt att få andas ut och vila lite i några dagar.
Det tyckte Knut också som genast började leka med Majken.

IMG_1499
Vi fick gosa med lilla nya Märta också. Världens gulligaste!

IMG_1507

Efter två dagar i Uppsala satte vi oss på vår sista tågresa, hem till Värnamo.
Fem timmar senare landade vi hemma, efter tolv dagar hemifrån.

Summa summarum av denna tågluff är:

  • Se till att ha med MYCKET underhållning om du åker med småbarn. Vi hade ipaden fulladdad med nya spel, massor med kex och festis och annat att tugga på för att fördriva tiden någorlunda.
  • Att åka tåg är ett fantastiskt sätt att ta sig fram på, men jag hade hellre gjort det med en liten bebis som sover mycket, eller något äldre barn som kan läsa en bok eller spela spel en längre stund, för det blir lite svårt att underhålla en så liten så länge.
  • Jag är glad att vi hade bokat allting innan och inte bara tog det som det kommer. När man åker med småbarn vill man veta var och när man ska sova. Hade vi åkt bara jag och Emil hade vi gjort det helt tvärtom.
  • Det var mycket lättare med tågbyten och sånt än jag trodde innan.
  • Resan var överlag himla fin, lärorik och nyttig både för vårt förhållande och för vårt föräldraskap, även om den bitvis också var väldigt jobbig (Emil tyckte aldrig det var jobbigt, det är nog bara min ängsliga personlighet som tycker det)
  • Om jag skulle åka igen, skulle jag absolut hoppat av i Alperna. Det var det finaste jag sett på mycket länge!

 
IMG_1194

1 kommentar

  1. Jag förstår känslan, jag vill inte ens resa nu för tiden! Förut åkte jag på resor i Europa och Afrika, men nu när jag har två små barn så känns det som ett tillräckligt äventyr att åka till Stockholm där jag kommer ifrån. Vi bor i en sömnig småstad i Finland och här känner jag mig trygg. Det känns jättetrist men jag vågar verkligen inte resa mer, är så himla rädd att det ska hända något med mina älsklingar.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...