Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Bloggens Framtid!

aug 31, 2016 | Tankar och Vardag | 41 Kommentarer

Jag har bloggat nu i över åtta år (!!!) i början var det bara teckningar, ingen text alls och jag tänkte att jag skulle vara lite hemlig och svår.
Det sket sig kan man väl säga.

Men nu känns det lite som att min blogg blivit en i mängden och inte så nischad som den var då.
Så hur tycker ni, är det teckningarna som är roligast att kolla på?
Hade det varit bättre om det var en ren och skär teckningsblogg, men test av olika pennor och papper, tekniker och massor med teckningar?
Eller vill ni se när vår familj är ute på utflykt, vad jag har på mig eller läsa om våra renoveringsplaner?

Åh det är svårt tycker jag, för att växa och bli riktigt bra känns det som att man måste vara ganska inrutad. Men samtidigt, vill jag växa på bloggdelen då?
Jag är ju ändå hyffsat stor på instagram.
Hmmmm….

Hjälp mig nu, hur ska jag lägga upp det här?

IMG_3162

41 Kommentarer

 1. Läser väldigt gärna mer om teckning och tror att det säkert är skoj för dig att få göra sånt också, men kan inte låta bli att älska dina andra inlägg! Vill fortsätta läsa dom också! 🙂

 2. Älskar att läsa om dig och ditt liv, åsikter och hittepån! Och inte minst Knut, vilken härlig unge! Läser inte alls för teckningarnas skull, dem följer jag på insta 🙂

 3. Tycker det är skönt att det är lite blandat!
  Såklart är det roligast med teckningar och olika tekniker/material men jag älskar ju även dina inrednings/renoveringsprojekt! Det övriga är också bra, gör det lite mer personligt!

 4. Jeg liker veldig godt blandingen ???? Hvis det blir for mye detaljer og fag om tegning og penner så blir det vanskelig for en ”vanlig” å henge med. Liker å lese om renovering og utflukter ✌️

 5. Jag läser här (och har gjort i en massa år) just för ”de andra” inläggen! Jag vill höra om Knut, om köket, om Emil och om allt det där andra. Och om teckningarna och det såklart också, för det är ju en del av dig!

 6. Jag tycker bloggen är väldigt bra som den är. Bra blandning som gör att man inte tröttnar!

 7. Jag följer din blogg i Bloglovin och öppnar bara de inlägg som INTE handlar om teckningar, så skulle vara jättetråkigt om de vardagliga inläggen försvann. Det är dom du är bäst på!

 8. Tycker att bloggen verkligen är bra. Allt är intressant. Men måste jag välja så mer teckningar, tips på olika tekniker, pennor, papper mm. Jag älskar dina inlägg med dina teckningar. Skulle också vilja läsa mer om ditt oljemåleri, men förstår om du knappt hinner måla

 9. Blandat är bäst, tycker jag!
  Jag började följa dig pga att jag såg nån delad bild av teckning på fejjan + att du var från Värnamo (jag bor i Anderstorp) och tänkte liksom ”skönt att inte alla som lyckas måste bo i Stockholm!”.
  För oss som inte känner dig personligen utan bara följer dig är du ju en känd person och då vill man ju läsa om alla godbitar, inte bara yrket.
  Så jag vill läsa om DIG, och då ingår ju både sånt du gör på jobbet och det du gör på fritiden!
  Tack för en inspirerande blogg!

 10. Jag hittade hit pga att du är illustratör men är intresserad av hela ditt liv. Det är som när man väljer en bok med en huvudperson som man ”vill vara i ett annat liv”. Vill helt enkelt läsa om både vardag och jobb, tankar och känslor. Gärna både process och färdig produkt i bilder, älskar outfits på dig och barn och perfekt med lite utflykter mm också :-). Tack för en bra blogg och jag längtar efter mer mumin!

 11. Jag gillar kombinationen av de vardagliga texterna och teckningarna. Dock ser jag mest fram emot att läsa de vardagliga texterna. Jag tycker att det är spännande att se hur teckningar växer fram (som du visar på instagram ibland).

 12. Jag är här för teckningarna och det som hör till, men klart att det måste vara lite personlighet i det man gör… Men mest teckningar för min del. 🙂

 13. Det som är roligt med bloggen är att lära känna ”personen bakom teckningarna”. Så jag tycker bloggen är perfekt. Tycker att du ska använda bloggen på ett sätt som känns kul och avslappnat för dig. Det proffessionella krutet tycker jag du ska lägga på instagram och andra sätt att nå ut som konstnär. Tror inte att bloggen är särskilt lätt att lyckas med på det där superstora sättet. Är oerhört hård konkurrens som bloggare, men som konstnär är du på helt rätt väg när det gäller att nå fler.
  Sen tycker jag du kunde fylla på i din webshop. Folk köper ju mycket prints och sånt nuförtiden. Här kanske du skulle kunna växa. Du kanske kan sälja in något till större återförsäljare. Bara en tanke.

 14. Jag hoppas att du fortsätter precis som du gör nu! Kollar alltid in under min lunchrast för att se om det hänt något nytt. Det är roligt att få insidertips på pennor, papper, tekniker och det var så jag hittade hit, men jag tycker lika mycket om allt det som handlar om din vardag. Du är en spännande person! 🙂

 15. Personligen är jag inte så intresserad av de renodlade teckningsinläggen och i somras när det bara var inlägg med teckningar så läste jag inte bloggen alls. Tycker att det är dina vardagsinlägg som är bäst!

 16. Jag gillar blandningen! Började ju följa dig för dina teckningar, för att jag själv tecknar och är intresserad av allt som ligger bakom. Men sen tycker jag det är jättekul när du skriver om inredning och om Knut och så vidare!

 17. Hmmm, svårt det där. Jag gillar blandningen, skulle inte vilja se bara teckningar, men inte heller bara utflykter med familjen, även om Knut är söt så man dör……!

 18. Gör så som du själv skulle uppskatta att läsa någons blogg. Att göra som andra vill tror jag inte håller i längden. Det kan lätt börja kännas som ett tvång och då försvinner glädjen för dig att ha en blogg. Personligen läser jag din blogg för dina teckningars skull. Har inga barn själv och får inte så stort utbyte av att läsa om andras barn. Men inläggen dom ditt familjeliv stör mig inte alls, så vill du fortsätta med dom gör det inget för min del.

 19. Jag tycker det är roligast att läsa om ”det där andra”, även om tecknandet är skoj också. Fortsätt som det är. 🙂

 20. Älskar allt som innebär vackra bilder och inspiration: såväl dina teckningar som kläder, inredning och annat pyssel!

 21. Läser helst om Knut/familj/vardag faktiskt 🙂

 22. Jag älskar dina teckningar och började en gång följa dig för dem. Men nu följer jag dig också för att se hur det går i ert hus, för att få tips och inspiration till inredning och hur man kan våga lite mer hemma :). Så fortsätt gärna blogga om både teckningar men även färg och form i hemmet. Det är roligt att se hur ditt (och numera ert) hem förändrats under åren och fortfarande förändras!

 23. Lite av varje 🙂

 24. Tankar om teckning och företagande är mina favoriter. Blandat med lite kläder och inredning.

 25. Teckning teckning teckning! Tekniker, vad du inspireras av, pennor, papper mm
  Det är ju det du är bäst på. Låt bloggen bli en härlig källa till inspiration för oss läsare!
  Vardagsgrejer som familj mm skriver ju alla om. Även om du har världens finaste familj så är det liksom lite same same när man läser familjebloggar (som jag iofs älskar).. Men har man en sån expertis inom ett område som du har är det ju det du ska satsa på.
  🙂

 26. Jag började med att följa din blogg för teckningarna , men upptäckte sedan att jag gillar vardagsinläggen mer. Dels för att våra pojkar är jämnåriga och vi håller också på med husrenovering (köket här med), jag är också introvert och så vidare. Jag tycker att det är bra när det är lite av varje, som det är nu!

 27. Älskar att läsa dina texter! Du är så finurlig, skriver så kloka saker och lyckas vara så rolig samtidigt. På instagram får jag liksom lite grann av den goda kakan, här får jag mer djup och mer av dig egentligen. Jag gillar blandningen!

 28. Jag gillar teckningarna men njuter väldigt mycket av dina texter och foton! Världens sötaste Knut och ert fina hus inspirerar mig mycket, och dina texter berör. Så jag tycker om det som det är nu! 🙂

 29. Hittade hit pga teckningarna. Stannade kvar pga av Tjejjen bakom de fantastiska bildern. Älskar att läsa om er vardag, huset, knut och alla utflykter.
  Och att läsa dina djupa fina texter om sorgen efter pappa och ert missfall, om när du skriver om din ”sociala ångest” och ja det djupa texterna över lag. Du skriver så ärligt och jag tror du hjälpt många. Och självklart uppskattar jag alla fantastiska teckningar. Kikade in så många gånger för att se om en ny Mumin var ute. Så korr och gott. Jag tycker du och bloggen är fantastiska precis som ni är nu!
  Med vänlig hälsning, en som läst bloggen sen lååååååångt innan Knut!

 30. Jag tycker det är en perfekt bild av dina underbara teckningar och uflykter, renoveringar, knut och allt ????

 31. Jag började följa dig när du illustrerade landskapsflickorna (saknar fortfarande Ångermanland ;)) stannade sen kvar för att jag gillar din stil, älskar de vita detaljerna du tillför i dina bilder. Ibörjan kände jag starkt för dina färgglada dagens outfit som var helt annorlunda från vad många andra la ut för outfits. Gillar att följa hur du utvecklas som illustratör, dina akvarellmålningar och oljemålningar är en stor favorit! men samtidigt tycker jag det är nice blandning med pyssel, det du syr, familj och illustrationer. Det är naturligt att det blir mer familj i en blogg när barn kommer med i ens liv men det är ändå för illustrationer, målningar, pyssel, inredning och dagens outfits som jag gillar dig och din blogg och är därför jag följer dig 🙂

 32. Jag tycker om dina texter! Själv vet jag inget om teckning, så just papper och pennor är inte riktigt det som jag tycker är roligast men det är självklart intressant att veta hur dina fantastiska bilder blir till. Men ja, jag gillar dina texter mest 🙂

 33. Jag tycker om att läsa om allt. Från början följde jag bara för teckningarna. Men om man bara vill kolla på dina bilder kan man väl bara välja den ”fliken”. Om du skulle sluta skriva om annat skulle jag nog inte följa bloggen längre, att bara se teckningarna och inte läsa om något annat blir lite tråkigt för mig. Älskar att läsa om Knut, renoveringar, utflykter, m.m. 🙂

 34. Fortsätt som nu och tidigare! Din blogg är en av få som jag alltid ser fram emot inlägg från. Du skriver så ärligt och opretentiöst.

 35. OM du vill växa är det nog bra att uppdatera oftare. De flesta bloggar som man tittar in hos dagligen är ju de som lägger upp minst nåt inlägg varje dag.

 36. Fortsätt som du gör. Jag gillar mixen av vardag och ditt fantastiska ritande ????????????????

 37. Fortsätt som förut men den största anledningen att jag fortsätter läsa är dina djupa/öppna inlägg om tankar och funderingar. Så fortsätt så!

 38. Fortsätt som du gör!!!

 39. Jag har följt dig aplänge och har nog nästa aldrig kommenterat (skämskudde)! Din blogg är nog den enda bloggen jag följer nästan dagligen. Kollar inte så många bloggar längre. Men jag älskar verkligen kombinationen du har med familj, kreativitet och dina härliga och ärliga tankar och funderingar. Det är som en bra TV-serie som man aldrig vill ska sluta. 🙂

 40. Ibland när jag står och tittar mig i en spegel och synar mina kläder känner mig väldigt nöjd. Japp idag är jag som Anna tänker jag och känner mig lika fin som du är på dina outfitbilder 🙂
  Jag läser typ bara 3 bloggar och har ingen aning om hur andra gör. Jag gillar din blogg. Har följt dig sen nån gång innan bröllopet och med både glädjeämnen och sorg efter det.
  Jag tycker blandningen är perfekt. Skriv vad du känner för när det passar dig. Loppistips, pyssel, ledsna dagar, familjeutflykter, nya pennor, senaste beställningen, dagens kläder, djupa reflektioner med mera och allt blandat med fina foto och teckningar.
  Skulle jag sett dig nån gång skulle jag bli starstruck, och förmodligen inte ens våga säga hej! Bara så du vet 🙂
  Kram Mia

 41. Förutom teckningarna gillar jag dina tankar om livet, barn, och framtid m.m. Jag saknar inläggen om inredning. Vill minnas att du lovade att uppdatera om Knuts rum. Antingen har jag missat eller så blev det inget. Skulle gärna se mer av vad du sytt till Knut också. Ditt konstnärliga öga är fantastiskt oavsett om det gäller bild, inredning, mode mm. Älskar också att du delade med dig av erfarenheterna kring missfall. Det gav mig otroligt mycket tröst när jag själv gick igenom det själv. Tack för det.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...