Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Då & Nu!

aug 27, 2018 | Teckningar | 3 Kommentarer

En sak som verkligen är rolig och motiverande är att teckna sina gamla teckningar igen.
Det visar verkligen hur man utvecklas under åren. Ibland känns det som jag bara står och stampar men när jag ser bilderna bredvid varann så blir det en helt annan sak, då ser man att det händer lite trots allt.

Den här bilden på Elsa gjorde jag 2010 och tyckte den var så himla fin.

Sååå, nu tecknade jag den igen! Använda samma pennor så att det skulle bli ”rättvist”. Dock tecknar jag väldigt sällan med svarta konturer längre, något som förut var lite av mitt signum.


Såhär ser de ut bredvid varann, lite lättare att se skillnaderna då.
Det här är verkligen ett inspirerande sätt att se sin utveckling på och jag blir genast nyfiken på var jag kommer vara om jag lägger på fem eller tio år till!


Gjorde samma sak med den här bilden för ett tag sen. Cissi ville nämligen köpa den men jag kunde inte hitta den (har antagligen redan sålt den) så jag fick helt enkelt teckna en ny. Den här bilden gjorde jag 2015 och tyckte det var en av mina bästa bilder.


Såhär blev den nytecknade bilden som numera ägs av Cissi.

Såhär ser de ut bredvid varann. Den nya är varmare i tonerna och har lite bättre vinklar än den första. Båda bilderna är tecknade med promarkers.

Kommer antagligen göra fler såna här bilder så småningom bara för att det är så roligt. Ska leta rätt på en riktigt gammal teckning bara, någon från när jag började blogga 2008!

3 Kommentarer

  1. Oj vilken skillnad. Så häftigt att se! Du har utvecklats otroligt mycket!

  2. Älskar dina bilder som visar personens karaktär och utstrålning och liksom ger något mer än bara en porträttlik bild. Jag undrar om du tittar på Orange is the new black? Det är så många magiskt starka karaktärer i den. Det skulle vara kul att se dem genom dina pennor 🙂

  3. Alltså Elsabilderna, det är ju en helt annan bild nu! Enormt tydligt att du utvecklats massor de här åren! Det kan du ju också ha i åtanke när någon kommer och snackar om talang osv… Övning ger färdighet.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...