Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Hatade December!

dec 10, 2015 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

Nu är det December med allt vad det innebär.
Jag gillar jul och pynt och ljus, att köpa julklappar och dricka massvis med glögg.
Men jag hatar December.

December är månaden då jag fick missfall. Då jag låg på en brits i ett kallt grönt rum och en lika kall läkare konstaterade att det där minsann inte var någon bebis och sen var det inte mer med den saken.
December är också månaden då min pappa gick från att ha ont i magen till att bli dödsjuk.
Det är månaden då han slutade prata, när han tvinade bort och mitt i allt skulle det vara julafton.
Det lägger en viss sorti över hela julstämningen om man säger så.
En känsla som håller i sig även om det gått tre år.

Jul är inte längre glitter, julmat och glada hurrarop.
Det är en sorts minneshögtid när jag vill vara med min närmsta familj, laga grönkål på pappas vis och minnas hur himla fint allting var förut.
Vi firar inte Jesus på vår julafton.
Vi firar pappa.

bild3

2 Kommentarer

  1. Det som är bra med december är att det finns mycket alternativ på grejer som man kan trösta sig med. Som att laga grönkål. I år är det mycket jobbigt just nu, men det känns i alla fall trösterikt att tända adventsljusstaken och njuta av ljuset från stjärnan. Är nog många som tycker det är jobbigt nu, men kanske har man i alla fall något som kan kännas fint och som påminner om ljusa stunder.

  2. Jag sitter i en liknande konstig sits i år… Min pappa har bara veckor kvar och vi ska på något sätt fira jul med honom på ett boende i väntan på det slutgiltiga. Som tur är finns han åtminstone nära sitt hem där vi ska fira, så vi kan vara hos honom flera gånger under julen. Men ändå… Vi vet inte ens om han finns med oss då.

    Samtidigt har jag en väldigt glad och busig 2-åring som skuttar runt hemma och tindrar ikapp med adventsljusstakar, gran och kalenderljus. Känslomässig krock kan som säga.

    Oavsett så önskar jag dig en så härlig jul du bara kan få, finaste Anna. <3

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...