Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Öppet Brev Till Sura Kommungubben!

mar 20, 2015 | Tankar och Vardag | 23 Kommentarer

Hej sura kommungubbe.

En fågel har viskat i mitt öra att du gärna vill ha statistik och mätbara resultat av företagen som hyr kontor i Gummifabriken och Företagsfabriken, dvs mitt företag.
Mitt företag har inga visioner om mångmiljonbelopp, inte ens några visioner om att växa. Hur konstigt det än må låta så är jag precis där jag vill vara.

Jag kan inte visa papper på en affärsplan med höga vinster på sikt, eller en detaljerad plan över världsherravälde.
Mitt mål är att sprida lite färg i en grådassig värld, som till stor del består av just sura kommungubbar. Mitt jobb går ut på att driva min egen plattform där människor lyssnar på mina åsikter och vad jag har att säga, att väcka nya tankar hos människor och att visa att det går att uppnå drömmar. Även om drömmen bara är ”att sitta och rita” som du uttrycker det.

På en månad fyller jag Globen tre gånger med människor som alla vill läsa vad jag har att säga, som vill se vad jag ritar och som faktiskt är intresserade av det jag gör.
Hur många lyssnar på dig, sura kommungubbe? Har du statistik på det?
Jag får in all min lön på sådant jag skapar, varenda liten krona. Det kommer inte från något lönekontor som delas ut den 25:de varje månad. Det är jag som drar in pengarna.
Vem hade du fått pengar ifrån, sura lilla kommungubben om du inte var anställd?

Alla företag måste inte vara stora vinstföretag, alla siffror måste inte vara mätbara och allting handlar inte alltid om pengar.
Det kan finnas ett intresse av att faktiskt få vara ifred från just kommungubbar, få bestämma själv och klara sig på egna ben.
Den statistiken kan jag visa för dig här, lilla sura kommungubbe:
– Jag har 0 sjukdagar
– Jag är driven, kreativ och alltid på jobbet
– Jag jobbar och är mammaledig samtidigt bara för att jag tycker det är så himla kul att gå till mitt kontor, trots att det inte syns på pappret

Om ni vill dra hit mer folk till Värnamo, kanske det inte är läge att börja bråka med den personen som har den största kanalen utåt?
Tänk på det sura kommungubbe, nästa gång du klagar på att mitt företag inte kan visa mätbara resultat.
Jag kan nämligen påverka dina resultat långt mer än du har en aning om.

Tack för mig.

/Hon som sitter och ritar på Gummifabriken

lillemor

23 Kommentarer

 1. Du är bäst!!

 2. Nej men vilket litet kommunalt surkart gubben verkar vara! Att det ska vara så svårt att förstå att det kan finnas andra drivkrafter i livet än pengar.

 3. Superbra!!

 4. 🙂

 5. Gubbajävel. HEJA ANNA!

 6. Heja heja!!!! Du är grym Anna!!

 7. Gud så bra skrivet! Och som du inspirerar mig Anna :). Innan jag började läsa din blogg för flera år sedan fick jag ofta höra att om jag tänkt leva på min kreativitet så får jag nog förbereda mig på att bo under en bro för konst kan man ju inte leva på. Men när de säger sådant idag så bara länkar jag dem direkt till dig ;), då blir det tyst. Kram på dig, du gör skillnad!

 8. Haha, grymt skrivet!
  Samtidigt grymt tragiskt att bli ifrågasatt. Bara du betalar hyran och inte sysslar med brottslig verksamhet så ska väl den sura gubben vara nöjd. Men för en del så får man inte försörja sig på något som är kul, färgglatt och som sprider glädje. Om han bara visste vilken makt du har…..
  Kram på dig!!

 9. Håller med ovanstående kommentar, heja Anna!

 10. Bra rutet!

 11. Heja dig Anna!

 12. Alla jäkla surgubbar! Heja Anna!

 13. Bästa morgonläsningen man kan tänka sig! Heja dig Anna!

 14. Heja dig!!

 15. *stående ovationer*

 16. Ja! Mer kreativitet och mindre sura kommungubbs i Värnamo tack!

 17. Bra rutet Anna, på dom bara, gubbarna!!! 😉

 18. Heja Anna! Hoppas de förstår vad bra pr du gör för Värnamo.

 19. Du är en utmärkt företagare! Att hålla antalet läsare på blogg och följare på instagram är ett mätbart mål! Att illustrera en broschyr med syfte att locka unga till utbildning är att satsa framåt för andra än dig själv. Att sälja saker via nätet är miljösmart och besparar kommunen trafik som måste hanteras. Ett milömål! Du är en förebild för hur man skapar sitt eget jobb. Ett mål kan kanske vara att sprida lite info om det till andra, en serie-strip?
  Vilken kommun har inte ökat företagande bland sina mål? Lägg dina bra argument som du skrev på bloggen i en förpackning som är så att gubben förstår dem, slösa sedan inte mer kraft på honom. Du har ju ett företag att sköta! Heja Anna

 20. Hurra, heja dig! Hoppas den sura kommungubben läser detta

 21. Ååh, …. så bra!

 22. Wow. Smart, snyggt och väldigt välformulerat! Fortsätt stå på dig så att inte någon sur kommungubbe gör det!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...