Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

100% Bok!

mar 13, 2017 | Teckningar

Nu börjar sista veckan av bokillustrationer. På måndag ska jag åka till förlaget och leverera dom.
Har typ mardrömmar om att jag glömmer dom på tåget, att jag spiller kaffe över allihop eller att jag kräks rakt ner i bildmappen!
Jag har gjort alla illustrationerna med penna och papper och ingenting i datorn. Alla bilderna är tecknade i A3 och det är ca 45 stycken, så ja, det har varit minst sagt mycket jobb.
Nackdelen med att inte jobba i datorn är ju att varje ändring innebär en helt ny teckning så det har varit många turer fram och tillbaka med skisserna för att alla till slut ska bli överens.
Jag har haft ungefär från i oktober på mig men det är först nu jag känner att det rullar på riktigt bra, så det blev lite som jag befarade, att jag sitter med det precis innan deadline. Men så är det nog alltid och kanske oundvikligt.
Dock har jag bara typ fyra bilder kvar och fem dagar på mig så jag tror jag ska kunna ro detta projekt i land.

Att teckna en barnbok är nått helt nytt för mig och MYCKET svårare än jag trodde! Jag är så van att bara teckna ansikten och nu måste ju karaktärerna faktiskt röra på sig och visa olika känslor och sådär och det har varit klurigt minst sagt.
Men det har varit väldigt lärorikt och nog den största utmaningen jag haft på länge.
Det är så roligt att bli utmanad på jobbet eftersom jag så sällan blir det. Oftast är jag i min comfortzone och behöver inte tänka så mycket.
Så jag är verkligen glad för den här chansen!

Tanken är att boken ska vara klar och finnas när bokmässan äger rum i höst och jag längtar så mycket tills jag får visa er alla detaljer och berätta om vem som skrivit den också förstås!
Snart så!
Nu ska jag stänga av alla mobiler och beställningar och bara gräva ner mig i de här sista illustrationerna.
Snart smäller det!

knutteckning2

(teckning gjord av Knut)

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...