Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Vi gör om vårt vardagsrum!

feb 23, 2021 | Allmänt | 3 Kommentarer

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!
Så nu är det dags igen!

Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)

Planen är att bygga en platsbyggd bokhylla! Är dock inte säker på att vår kommer ha luckor där nere utan blir nog hyllor hela vägen. Den måste ha ”ojämna” hyllor, för det tycker jag är finast.
Den på bilden kommer från: http://www.sjw-architects.com/

Vår hylla kommer dock målas i den här rostbrunröda (som är på vasen) från Jotun.
De övriga väggarna och burspråket (som nu är blommigt) målas i den här lugna beigeblekrosa väggfärgen. Målar också in den öppna spisen som är det finaste vi har i hela huset!

Anledningen till att vi ens kom på tanken med att göra om var för att jag ärvde den här klassiska skinnsoffan från 50-talet från min mormor! Tycker den är så otroligt snygg och har alltid älskat den!

Vi har den här urtjusiga Yngve Ekström fåtöljen som vi tänkte ha mitt emot soffan för att det inte ska kännas för mörkt. Dessutom har jag lyckats byta till mig en till likadan fåtölj så nu har vi två! Perfekt!

Jag har varit på jakt efter ett nytt soffbord, vill ha ett mindre och lägre. När jag var hos mormor och städade iordning hennes lägenhet hittade jag det här gömt bakom en fåtölj! Jag är egentligen trött på teak men hyllan under vägde över, så himla fint ihop med fåtöljerna ju!

För att knyta ihop allt så kör vi på klassikern lohals från ikea. Den har vi i köket också och eftersom det är öppet mellan vardagsrum och kök kommer det knyta ihop det hela fint!

Är så orimligt taggad på att sätta igång NU! Ska också måla en stor målning vi kan ha över soffan, det är ju under all kritik att vi inte har någon av mina målningar på väggarna!
Färgmässigt tror jag dock att den här hade passat fint där inne:

3 Kommentarer

  1. Spännande!

  2. Åh va mysigt det kommer att bli! Jag älskar att ni ska göra om ett helt rum på grund av en soffa. Det såg jättefint ut nu också tyckte jag, men det är alltid härligt med förändring, hoppas allt går bra och det ska bli kul att se efter-bilderna.

  3. Spisen!! Så fantastisk.

Läs mer 

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...

En annan slags jul.

Nu när pandemin härjar över världen kan vi inte längre fira jul på samma sätt som vi gjort förut, fullt med folk, mat och stoj.Jag är uppväxt med att vi bara firat med vår familj och min mormor. Alltså fem personer.Det var alltid dukat fint med julduk (som pappa...