Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Emil i Gdansk, dag 1!

maj 16, 2018 | Tankar och Vardag

I helgen var ju jag och Emil på löööööveweekend i Gdansk!
Som vi längtat efter det, stros, egentid, restauranger och bara kunna glo på folk. Vår bästa grej!

Vi flög från Landvetter och tur var väl det för Emils pass hade gått ut, vilket vi märkte dagen innan avresa (som man alltid gör) men just Landvetter kunde utfärda provisoriska pass, så det löste ju sig fint. Emil har dock lite sorg över att han blev så himla snygg på sin provisoriska passbild och nu får han inte använda den mer, haha.


Vi började med en rejäl uppladdning inför den väldigt långa flygresan, närmare bestämt en timme. Så himla lyxigt egentligen, att man kan flyga en ynka timme och sen vara i ett helt annat land!


Vi landade på kvällen och det spöregnade. Men vi sprang ut i regnet och åt middag på en restaurang vi fått tips om i gamla stan, som hette Piwna 47. Supergod mat, dock bara svenskar där vilket det ofta är på rekommenderade ställen tycker jag.
Dagen efter var det dags att göra stan!


Vi började med frukost på Mon Balzac, som vi också hade fått tips om. Bara svenskar där med, haha! Väldigt gott dock!


Sen skulle vi strosa var planen, glo på folk och gå i affärer. Alla hus är så himla fina i Gdansk, lite som Nyhavn fast överallt.


Dock insåg vi ganska snabbt att det liksom inte fanns några affärer. Det enda som fanns var restauranger eller affärer som sålde bärnstenssmycken. Så det var mer en titta-vad-fint-det-är-överallt-stad än en shoppingstad, helt klart.


Jag som är ett stort fan av att gå i affärer var faktiskt en smula besviken över detta. Plus att jag inte fick dricka öl på någon av alla uteserveringar som fanns, men cola går ju bra det med. Bara inte lika mycket semesterkänsla över det.

Fick heller inte äta dagens soppa…..


Emil var fin i sin nya födelsedagsskjorta han fått av mig. Dock blev han blekare och blekare ju längre dagen gick och till slut konstaterade vi att han nog hade feber. Han som ALDRIG blir sjuk!


Han gjorde sitt bästa för att hålla skenet uppe hela dagen, men ville varken äta eller dricka öl och då vet man ju att nått är fel.


På eftermiddagen gav vi upp letandet efter affärer och gick tillbaka till hotellet, så Emil kunde sova lite och jag fick äta sushi i sängen och se på teen mom. Den här klänningen för övrigt, har jag fått av Underbara Clara och är så himla perfekt med en gravidmage! Eftersom den är omlott så kan man knyta hur löst eller hårt man vill, så slipper det trycka på magen. Går såklart utmärkt att ha även utan mage om man så vill.


Efter att vi vilat några timmar och Emil ätit starka polska tabletter så gick vi ut på en liten promenad runt hotellet. Insåg att vi bodde precis vid vattnet om man bara gick åt andra hållet mot vad vi gjort tidigare.


Vi satte oss vid ån och läste bok en stund.


Det var vår första dag i Gdansk. Som tur var så vaknade Emil nästan frisk (med hjälp av lite mer tabletter) dagen efter, så vi kunde göra fler utflykter.
Så fin första dag, minus feber då förstås.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...