Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Emil i Gdansk, del 2!

maj 18, 2018 | Tankar och Vardag

Emil vaknade på söndagsmorgonen alldeles genomsvettig av nattfeber, men efter några tabletter var han på banan igen och tur var väl det, för vi hade en heldag i Sopot inplanerad!
Vi tog tåget dit, vilket kostade runt 20 kronor och tog typ en halvtimme.
Där möttes vi av en helt annan stad än Gdansk! Om Gdansk är gammalt och mysigt, så är Sopot ljust och fräscht kan man säga.


Vi stannade på torget och tog en glass med sjukt mycket nutella och färska jordgubbar. Livet alltså!


Gick förbi det här spejsiga huset, som såg ut som det hörde hemma på Liseberg!


Sen kom vi fram till den enorma piren! Det kostade pengar att gå in på den så vi hoppade över det och gick direkt till…..


….beachen bredvid! Tänk att man bara flyger en timme från Sverige så är man här, som Rivieran! Det här är ju Rivieran, fast östersjöns variant.


Vi hade bokat en heldag på spa, på Marriott hotell. Det är billigt med spa i Polen. Eller ja, allt är ju relativt men jag och Emil betalade 1100 kronor tillsammans för heldag på spa inklusive varsin entimmes behandling. Det kostar det ju per person hemma i Sverige. Minst.
Jag lämnade kameran i skåpet så bilder från spabiten får ni föreställa er i huvudet. Jag kan avslöja att Emils behandling innefattade en väldigt liten stringkalsong i papper. Så varsågod för mental bild!


Efter flera timmar av badande och solande så var vi superhungriga och hittade den här lilla italienska pärlan, Toscana restaurant, på en tvärgata. Tips tips tips om ni är i närheten för det var fantastiskt!


Ja ni ser ju! I Sopot verkar det som att polackerna själva semestrar för väldigt få menyer var på engelska och nästan alla man mötte var polacker.


Vi flyttade in när solen gick ner bakom husen och jag åt en så himla god skaldjursrisotto! Såhär ser man ut efter en timmes ansiktsbehandling, dvs väldigt osminkad.


Det är billigt i Polen, även om det blivit dyrare nu. Men en middag för två personer, inklusive förrätt kostade ungefär 350 kronor.


När vi var proppmätta och nöjda gick vi mot tåget genom ett väldigt blommande Sopot.


Det luktade blommor överallt och var så himla fint! Husen är verkligen något extra där.


Kvällssol över pastellfärgade hus.
Om jag skulle åka till Polen igen hade jag nog hellre åkt till Sopot, det kändes liksom lite lyxigare på nått sätt. Fast Gdansk var mycket mysigare. Så det beror ju helt på vad man gillar förstås. Jag hoppas jag kan få med mig bokklubben nästa gång!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...