Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Förklarar!

maj 30, 2010 | Tankar och Vardag


Många mailar mig och frågar vilka färger jag använder när jag tex målar hudtoner.
Vilka papper jag använder och vilka pennor.
Att pennorna är promarkers har ni säkert redan listat ut och pappret är bara vanligt ritpapper.

Men jag är dålig på att tipsa er om färger och nyanser och sånt där.
Jag vill gärna att min blogg ska inspirera och få er att bli sugna på att teckna själva.
Men att lära ut hur man gör teckningarna eller hur man ska göra steg för steg är ingenting som jag vill göra.
Jag vill att alla ska göra sina egna bilder och min roll i det hela är ju som sagt bara att inspirera.
Så förlåt att jag är så ”snål” på tips om hur man gör.

Mitt bästa tips är helt enkelt att prova sig fram, då finner man sitt eget sätt att teckna och sina egna små finurliga sätt att göra hår och hud och allt vad det är!
Blanda material, pennor, färger, tyger och allt ni kan hitta på!
Det är först då det blir riktigt bra, inte när man följer ett trestegs program!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...