Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Hjärta Papper!

nov 26, 2015 | Teckningar

papper1

När man jobbar som illustratör är man på ständig jakt efter det ultimata pappret (för att inte tala om de ultimata pennorna!)
Jag har provat allt från billiga skräppapper till svindyra handtryckta. Men jag är petig.
Jag vill ha vita blad, inte gulnade. Liiiiiite offwhite går bra.
Jag vill gärna ha gräng, men inte för tjock. (det är när pappret har lite skrovlig yta)
Jag vill att pappret ska vara tjockt, många papper avsedda för markerpennor är tunna som smörpapper men det vill jag alltså INTE ha. Då blir det buckligt av min handsvett haha.

papper2
För ett tag sen fick jag hem en hel hög med nya papper från Canson, bland annat två block med papper avsedda för just markers bland annat.
De har perfekt gräng, känns tjocka och så himla bra! (ett försök att fota så ni ser ovan, svårt att visa men det är lite struktur på pappret)
Så numera gör jag mina skisser på ”fulpapper” och sen gör jag de riktiga bilderna på detta. Hittills det bästa pappret jag provat!
Dock står det att det ska funka till akvarell också och det gör det väl inte direkt. Eller färgerna och så blir fina, fast pappret blir väldigt buckligt (syns ju dock inte när man ramar in, men ett litet minus i kanten)
Här har jag målat med både akvarell och markers:

papper3
Och här bara med markers. Jag tycker färgerna flyter lätt och det blir inga hårda kanter som det ibland kan bli på tex akvarellblock.

papper4

Fick även hem pappret i jättestort format, dvs 50 x 65! Det här är riktiga lyxpapper vill jag lova! Dock går det ju åte en hel del pennor om man ska täcka hela ytan, men åh vad jag älskar de här stora!
Här törs jag bara teckna riktigt fina saker och förhoppningsvis få ihop till en utställning i slutet, med bara stora teckningar.
Det hade varit nått det.
Hittills är jag klar med en halv…..

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...