Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna i Köpenhamn!

apr 3, 2017 | Tankar och Vardag

I fredags satte vi oss i bilen med våra kompisar och styrde kosan mot Malmö.
Möttes av strålande sol och uteserveringar!
Jag och Carro började vår vistelse med ansiktsbehandling hos min kompis Hille. Alltså lyxen, typ det skönaste jag varit med om! Måste genast boka in sånt här oftare.
På kvällen gick vi till Grand på Möllan och åt supergod mat. Jag åt musslor, bara en sån sak.

IMG_2580

Men målet med resan var ändå Köpenhamn, så efter en ordentlig hotellfrukost på lördagsmorgonen, hoppade vi på tåget mot världens bästa stad!

IMG_2583

Köpenhamn välkomnade oss med öppna armar och sitt allra bästa väder! Jag hade inte ens jacka på mig på hela dagen!

IMG_2585

Vi började med att lokalisera oss. Så bra att åka med Carro och Martin som vet var alla pärlor finns (de har bott i Malmö tidigare)
IMG_2592

Först saluhall och Martin hamnade i Mikkeller-himlen.

IMG_2599

Jag tyckte skylten var finast och funderar på att göra nått liknande till vårt utekök hemma.

IMG_2590IMG_2588

Det här är nästan det jag saknar mest med att inte bo i en lite större stad, alla marknadsblommor!

IMG_2600

Vi strosade vidare. Vår enda plan var att strosa runt, fast med ett bestämt mål så att säga. Men ingen stress.

IMG_2601 IMG_2607

Världens finaste person.

IMG_2610 IMG_2611

Vi gick in i alla affärer som såg roliga ut, dvs Hay och Urban outfitters, Adidas och Moss Copenhagen.

IMG_2614

Till slut kom vi fram till Nyhavn!

IMG_2620 IMG_2625

Där blev attacktrötta i fötterna och var tvungna att ta en öl, som sig bör. (alltså den här kombinationen av färger som är på husen här, vill typ inreda ett barnrum med den kombinationen!)

IMG_2626

Där satt de och lagade segel och drack öl. Livet va!

IMG_2627

Sen var det dags för mat, så vi gick över bron till Copenhagen streetfood.

IMG_2630
Så häftigt ställe! Det här borde man göra en copy på i Stockholm, hade blivit succé!

IMG_2631 IMG_2635 IMG_2637

Där inne fanns det hur många olika foodtrucks som helst, så det var bara att välja och vraka.

IMG_2639

Jag åt nån form av naanbröd med hummus, kyckling och massa mozzarella. Emil såg till att min vätskenivå låg på en bra nivå.

IMG_2643

Gulli.

IMG_2652
När benen var fulla med spring gick vi vidare. Mot Christiania!

IMG_2653 IMG_2654
Jag har alltid velat se det stället, speciellt efter att jag såg den fantastiska  och sorgliga dokumentären ”Christianias barn” (finns nog på Svt, SE DEN!)

IMG_2655
Det är nog en av de märkligaste platser jag besökt. Jag som lever i min trygga lilla bubbla trodde för en kort sekund att de sålde vitmossa i de små stånden (alltså….döööh) Men jag var liksom inte beredd på att det skulle vara så öppet

IMG_2661

.Det var en häftig plats på många sätt men samtidigt så oerhört tragisk på många andra. Lite som Willy Wonka land gone bad.

IMG_2659

Vi satte oss i alla fall och tog en öl i solen och glodde på folk. Är det någonstans man kan glo på folk så är det väl där.

IMG_2663

Överallt låg det tomma gamla provrör och hela stället luktade sött.
Vi gick in i en stor lada och köpte varsin blomma (inte någon variant man kunde röka) Där inne sålde de byggmaterial, blommor, leksaker och kläder. Det sprang runt fullt med småbarn och allt kändes som på film nästan.
Vi lämnade Christiania med gapande munnar och en klump i magen.

IMG_2650 IMG_2667

Vi gick i sakta mak tillbaka in mot Köpenhamn.

IMG_2668
Solen började gå ner och det blev kvällssol över Nyhavn. Åh Köpenhamn alltså, den finaste staden jag vet.

IMG_2669

Vi avslutade kvällen i Köttbyn med orimliga mängder kött. Ungefär här tog all min sociala energi slut och jag hade kunnat somna på plats. Vi tog tåget hem till Malmö igen och jag fick bada i badkaret på hotellrummet och sen var ordningen återställd igen.

Tack Carro, Martin, Emil och framförallt Köpenhamn, för årets finaste dag!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...