Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna i Sälen!

aug 24, 2016 | Tankar och Vardag

Vår sista semestervecka tillbringade vi i Sälen, då Emil kommit på den vansinniga idén att han skulle cykla cykelvasan.
När man åker till Sälen hemifrån oss, så passerar man Kristinehamn ungefär halvvägs och där bor min mormor, så det blev ett perfekt fikastopp.

IMG_1610

Knut älskar sin gammelmormor och ville helst sitta så nära det bara gick. Min mormor heter Ulla, fast Knut kallar henne ”gammelmormor Uggla”.

IMG_1614

Efter ett mycket kärt återseende körde vi vidare med sikte på fjällen.

IMG_1617

Väl framme var det dags att ta fram cyklarna. Vi delade stuga med Stina, Ludde och Knuts bästa kompis Arvid (och lille Axel var med också förstås).

IMG_1619

Knut ÄLSKAR att cykla och skulle helst göra det dygnets alla timmar om han fick bestämma. Han är superduktig och brukar köra på mountainbikebanan hemma i Värnamo som är byggd just för barn.

IMG_1622

Vi cyklade runt i Lindvallen, som är himla fint på sommaren.

IMG_1636 IMG_1637

Det var, trots sol, sviiiiiiiiiiiinkallt! Typ tre grader så vi höll på att frysa ihjäl. Inte direkt det vädret man räknar med i Augusti.

IMG_1638

Detta hindrade dock inte småkillarna som ville köra traktor…

IMG_1643

…provhoppa stugor….

IMG_1652

….och posera vid fina hus.

IMG_1653

Ungefär här började mitt batteri blinka rött i kameran.

IMG_1657

Så när det var dags att åka lift upp till fjälltoppen, så fick Ludde och Stina agera fotografer istället. Kolla, vilket gulligt gäng på toppen.

barn

Vi fikade i blåbärsriset.

barn2Obligatorisk hoppbild.

hopp

När vi vandrat lite uppe på berget så promenerade vi (eller hasade mer eller mindre på vissa ställen) ner för fjället och hem igen.
Sen var det dags för cykelvasan!

IMG_1660

Taggade killar med sina supporters.

IMG_1661

Sen åkte de iväg!

IMG_1664

Vi åkte efter med bilen och hejade längst vägen.

IMG_1667 IMG_1668

I Mora väntade vi ivrigt vid målet.

IMG_1672

Så kom dom till slut, tre timmar och fyrtio minuter senare. Väldigt trötta men väldigt glada att vara i mål.

IMG_1675

Sen var våra dagar i Sälen slut och vi styrde kosan tillbaka till Småland. På hemvägen stannade vi till hos min mamma och jag önskar att vi hade kunnat stanna där i en hel vecka.
Minst.

 

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...