Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna i Skärhamn!

maj 24, 2017 | Tankar och Vardag, Teckningar

Tidigt i söndagsmorgon packade jag och mamma in akvarellpapper, penslar och rosévin i bilen och styrde kosan mot Skärhamn och Nordiska akvarellmuséet!
Efter över tio års trånad så var det nu äntligen dags att få bo i en av gästateljéerna. Förstår inte varför vi inte gjort det tidigare?! Aja, nu var det i alla fall dags.

1Vi checkade in och gick ett varv på muséet. De har en utställning om Arne Isacsson just nu, lite roligt eftersom det är han som grundat Gerlesborgsskolan där jag gått. En gång fick vi komma hem till honom och se på all konst han hade och jag minns att jag var livrädd hela tiden för han var så himla sträng den där Arne. När vi tittat på allt på museét (mest shopen, som vanligt) så gick vi till vår ateljé. Vi hade valt nummer 5, den med allra bäst havsutsikt.

2Kolla bara, vilket utsikt! Sånt här fönster skulle man ha hemma (om utsikten ingick vill säga, i ett villaområde känns det inte riktigt lika aktuellt)

3Vi bestämde oss för att se oss omkring, så vi gick ett varv.

4 5Påminn mig om att aldrig ha väskan tvärs över kroppen igen.

6 7Jag var tvungen att fota allt som jag eventuellt vill måla senare, som maneter och klättrande hus tex.

8Trädgårdsgoals!

9Vi tog en hamburgerpaus innan vi gick tillbaka till ateljén.

1110 12För nu hade det börjat klia i mina akvarellfingrar. Jag målar inte särskilt ofta i akvarell och ALDRIG landskap så det var helt klart en utmaning! Man tror ju i sin enfald att man ska måla lite hit och dit och vips så det ser ut som nått Lars Lerin gjort. Så är icke fallet kan jag nu konstatera efter tre dagars målande.

13 14Vi gav oss ut igen för att klättra upp på berget och se på utsikten.

15 16Ett ganska vilande Skärhamn innan högsäsongen drar igång.

17 21Blåsigt men ack så fint.

18 2220Vi hittade lä.

19 23Mamma fick feeling.

24När solen började gå ner gick vi tillbaka in och målade.

25Perfekt start på vår akvarellresa.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...