Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna + Kulturtant = Sant!

mar 27, 2011 | Kläder, Tankar och Vardag

Jag för en tyst kamp för kulturtantens återkomst! Eller hon har väl aldrig försvunnit egentligen men hon är inte särskilt inne bland folk i min ålder.
Men jag tänker stå emot trycket, för finns det nått roligare än att sätta på sig en marimekkoklänning, hitta en matchande sjal att ha i håret och skor med slejf och randiga strumpor? Nej, just det. Inget roligare.

De är skitdyra de där kulturtantskläderna och när det är rea så är det jag och 100 tanter i övre medelåldern som står längst fram i kön!
För att det är roligt att ha nått som andas kvalité, som har ränder i bästa matchningen rött och orange och det är fint att veta att om 30 år kommer min dotter älska att kolla in i min garderob och få hitta orginalklänningarna.

Sist jag handlade en chockrosa marimekkotunika så sa jag till tanten i affären att jag kommer bli en kulturtant när jag blir stor (i enbart positiv bemärkelse, för det är ju den bästa sortens tant) så blängde hon surt på mig. Det kanske är en öm tå det där med kulturtant.

Men jag tycker det är så fint, för de är så piffiga i sina limegröna glasögon, randiga ben och asymetriska frisyrer.
Jag slår ett slag för er, älskade, underbara kulturtanter!

(vet ni förresten att marimekko kommer med ett samarbete med converse nu?! Pax för ett par i varje modell!)

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...