Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Listar!

okt 25, 2011 | Tankar och Vardag

Eftersom jag jobbar som en tok just nu för att få fram kalenderflickorna i tid så hinner jag inte teckna så mycket annat till bloggen (och flickorna suger jag på en stund till)
Så istället får jag skriva en lista, helt brutalt snodd av Emma Sundh:

Jag längtar efter: Åh jag längtar efter massvis med saker, så det får bli en lista i listan:
– Ett eget hus! Att komma hem och stänga grinden bakom sig och känna att varje litet grässtrå och varje liten milimeter är bara mitt!
– Mina föräldrar. Min ständiga och eviga längtan hem gör sig bara mer och mer påmind ju längre tiden går. Jag skulle göra vad som helst för att få äta lunch med min mamma varje dag!
– Bröllopet! Tiden kryper ju fram och jag vill börja fixa men det känns lite tidigt att ha girlanger och bordsplaceringar klara ett år i förväg.
– Se min färdiga kalender!
– Bli gravid, fast det får vänta tills efter bröllopet, men längta kan man ju göra ändå (så mycket att jag var tvungen att köpa Alfons Åberg gardiner på loppis!)

Jag ledsen över: Att människor man tycker mest om i hela världen inte kan bli trehundra år gamla, att jag har noll kronor på mitt konto fast jag jobbar jämt och att jag aldrig kommer kunna ha råd att köpa det där huset med grinden och ha egna grässtrån.

(målning av Jenny Nyström)

Jag glad över: Att jag får gå till ett jobb jag fullkomligt Ä L S K A R! Att jag får komma hem till världens finaste man som alltid har maten klar när jag kommer hem, att jag har en familj som stöttar mig fast jag siktar alldeles för högt och för att jag har precis allt det jag drömde om för några år sen!

Jag äter helst: Grönkål stekt i massvis med grädde som min pappa gör på allra bästa sätt! Fiskpinnar med amerikansk dressing eller korvstroganoff (vilka dyra vanor jag har va?)

Jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning: Mötet jag har i Stockholm på måndag! Ihhh, jag är lycklig och livrädd på samma gång!

Det finaste jag vet är:

Jag läser: Bloggar! Ca 50 st om dagen!

Jag är galet stressad över: Kalenderflickorna, att inte ha några pengar och att försöka göra karriär alldeles ensam!

Jag lyssnar helst på: Just nu: Kapten Röds ”in kommer ting”.

Jag drömmer om: En karriär som modeillustratör i stora, glossiga magasin!

Jag blir nostalgisk av: Vem ska trösta Knyttet, Säfflebussen, Tv-serien ”Glappet”, mormors kakor med brun kant och lukten från Löfbergs lila-skrapan i Karlstad

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...