Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Mamma På Tjörn, dag 1!

jun 5, 2018 | Tankar och Vardag

Förra veckan var det äntligen dags för min och mammas årliga tur till Akvarellmuseet i Skärhamn!


Vi skulle stanna i två nätter och började med att checka in. Vi trodde vi hade bokat ateljé nummer 5 men fick nummer 1. Svårt för sådana som oss att ställa om när man liksom tänkt en sak och sen händer en annan. Det här är vår ateljé, inte direkt hemsk den heller.


Lyllos mig som får åka med mamma. Vi har det alltid så bra när vi gör saker ihop, även om jag var gravid och sliten den här gången och inte orkade med så mycket bergsklättring som förra året.


Vi började med ett varv på museet. Jag gillade det här verket, av Katja Tukiainen.


Mamma framför Michael Kviums verk.


Sen kände vi oss patriotiska och hemma, när vi hittade Lars Lerins målningar. Blir alltid så otroligt inspirerad när jag tittar på hans bilder.


Sen satte vi oss för att reflektera en stund över utställningen.


Gick ut i värmen på bryggan. Här är vår ateljé sett från vattnet, vår är den längst till höger. Vi ville ha den längst till vänster, för den har finast utsikt och ingen insyn. Perfekt för två folkskygga personer som jag och mamma.


Sen blev jag inspirerad och var tvungen att gå in och måla lite. Tycker det är så svårt att måla byggnader, men försökte mig ändå på att måla av museet.


Förra årets målningar såg ut såhär.

När vi vilat oss en stund, delat på en grillad kyckling och pratat om livet, så hade solen börjat gå ner och vi var tvungna att gå ut igen. Alldeles för fint för att sitta inne!


Så H I M L A vackert! Tänk att vi får bo precis vid det där! Sån lyx!


Idylliskt värre.


Så fint att de har målat på Skärhamns kyrka så det ser ut som den ler! Såhär borde alla kyrkor se ut!


Det var allt från vår första dag på Tjörn.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...