Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Adventskalender!

dec 5, 2011 | Tankar och Vardag

Jag ligger efter med luckorna här så jag får ta tre på en gång idag (det bästa var när man var liten och missat chokladkalendern och fick ta massvis på samma dag!)

Lucka 3: Berätta om din bästa vän.
Jag har turen att ha den bästa kompisen i hela universum! Känns nästan orättvist bra att just jag får va kompis med henne!
Vi har bott på samma gata sen vi var bebisar, med ett hus emellan har vi lekt alla dagar, gått till skolan ihop, varit bästisar i vått och tort och alltid haft någon att luta sig mot när det blåser.

Hon är min klippa och jag vet att hon alltid, alltid finns där. Precis som jag för henne.
Vi har haft perioder då vi var helt olika, på högstadiet umgicks vi knappt alls, men när man sen fick höra någon säga nått dumt om henne, då jävlar tog det hus i helvete!
Sen växte vi ihop igen. Som det är med riktig vänskap, så ska man få plats att vara sin egen och sen ändå få komma tillbaka.

Vi pratar inte varje dag, men när vi pratar är det precis som vi inte gjort annat.
När man kommer hem till henne, oavsett vilken stad eller lägenhet hon bor i så är det alltid precis som hemma.
Det luktar Ribb, det är Ribbs grejer och man får äta hur många clementiner man vill utan att fråga om lov.

Hon är den i hela världen jag litar allra mest på, som jag vet att jag kommer sitta och vara skrynklig och gråhårig med sen och som jag vet bryr sig lika mycket om mig som jag gör om henne.
Det räcker med att vi ser på varann så vet vi vad vi tänker, den andra behöver bara visa en blick så skrattar vi ihjäl oss och vi är obesegrade på ”alias” eftersom vi tänker på exakt samma sätt och vår vänskap är som en enda stor klump av interna skämt.

Lucka 4: Berätta om en person du beundrar!
Jag tänker fortsätta skriva om Ribb även här.
Vi strävade efter samma saker när vi var unga, fast inom olika genrer. Jag ville bli konstnär, hon ville bli operasångerska.
Jag gav upp sökandet efter sisådär fem år.
Ribb har fortfarande inte gett upp och jag beundrar henne så för att hon är den mest målmedvetna människan jag mött!
För att hon törs drömma lika stort som mig och för att hon gör allt vad som krävs och ger precis allt för att komma dit hon vill!
Hon är bäst helt enkelt och jag älskar henne mer än jag någonsin skulle kunna beskriva!

Lucka 5: Berätta om vem du var för ett år sedan!
För ett år sedan var jag mycket spänd på att bli faster vilken dag som helst (sen att jag skulle bli faster till världens sötaste Majken blev ju bara ett väldigt stort plus i kanten!)
Jag var osäkrare på mig själv för ett år sen än vad jag är nu. Jag har vuxit enormt när det gäller att lita på att det jag gör är rätt och på vem jag själv egentligen är.
Jag tycker själv, att jag är betydligt lyckligare i år än jag var då, även om jag var gansk lycklig då med.
Men just nu, känns allting så hiskeligt bra!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...