Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Mamman!

mar 26, 2009 | Tankar och Vardag


Läste Underbara Claras blogg, där hon skrev om sin mamma. SÅ himla fint och sorgligt att jag blir alldeles tårögd.

Jag kan inte ens föreställa sig hur det skulle vara att inte ha sin mamma.
Min mamma mailar mig på jobbet hela tiden, hon ringer när jag kommit hem och vi pratar säkert minst fem gånger om dagen.
Min mamma lagar mat och lägger i matlådor, hon gör sån där mat som smakar hemma, hon går på loppisar och har hela kökssoffan full med gamla tyger, hon låter mig klippa sönder det mesta som finns att klippa sönder och hon har en hel byrå full med dragkedjor, knappar, spetsar, strumpstickor och virknålar, allt prydligt ordnat med etiketter.
Hon färgade garn i sin ungdom, hon kokar saft när hon är arg och hon bakar bullar när hon vill avreagera sig.
När hon blir riktigt arg säger hon – Näe Anna! med världens snällaste röst.
Hon sorterar tvätt och viker i prydliga högar, hon tycker om får och har ett födelsemärke längst fram på näsan.
Hon skrattar så hon gråter när pappa är rolig och hon svettas under ögonen om hon äter nått surt.
Hon har vitt fint ludd på kinderna precis som mormor och hon luktar alltid lite sött, hon liksom luktar ljusrosa.
Hon provar alltid nya recept när det kommer gäster så hon kan skylla på det om det blir äckligt och hon tycker det är roligt att knipsa buskar på våren och dricka gin och tonic under björken på sommaren.

Hon är min absolut bästa kompis och det finns inget jag inte kan säga till henne. OM jag bara fick ha en människa i mitt liv skulle det utan tvekan va hon.
När jag läser Claras inlägg inser jag att jag måste ringa mamma och säga att hon är den finaste personen jag känner!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...