Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Stockholm!

feb 6, 2010 | Tankar och Vardag


Min Stockholmsvistelse blev inte riktigt som jag hade trott.
Inte nödvändigtvis sämre, men annorlunda.

Jag vände på hela min tid här och kände att jag istället skulle utnyttja möjligheterna som finns här.
Så jag ringde runt, mailade, försökte få in en fot.
Jag har fått visa mina bilder för folk jag aldrig ens vågat drömma om skulle se dom!
Ann-Sofie Back har en av mina teckningar i sitt kök, Örjan tycker mina bilder är skitfina, designchefen på Monki är den som ger mig råd inför arbetsproverna, Rithuset visade att det finns jobb där man BARA får teckna hela dagarna och Agent Bauer fick mig att drömma om ännu större saker!
Detta på bara fyra veckor.
Jag kanske inte utnyttjade min tid på praktikplatsen till max, men jag utnyttjade min tid i Stockholm till fullo!
Jag gjorde det som kändes viktigast för mig, det som kändes mest rätt för min karriär och för min framtid. Sen om det var rätt eller fel får väl framtiden utvisa.

Men det känns bra, det känns i magen att jag gjort rätt och att det väntar stora saker för mig runt nästa knut.

Andra saker jag gjort när jag varit i Stockholm:
– Ätit ostron för första gången och sköljt ner dom med äkta dyr champagne. Ostron smakade salt snor.
– Varit på Hell´s Kitchen i raggsockor
– Målat skor till Cheap Mondays visning på modeveckan
– Blivit fotad för en tidning i New York
– Vågat stå upp för min sak och visat upp min portfolio och verkligen trott på mig själv
– Köpt mitt livs bästa byxor (tights med bakfickor och gylf)
– Ätit ensamlunch
– Skaffat en helt ny garderob av Cheap Monday kläder
– Sett E-type på stan
– Lärt mig en smula illustrator
– Varit på akuten
– Blivit jagad av älgar

Ganska fullspäckade fyra veckor. Nu ska jag hem och begrava mig i arbetsprover. Ikväll kommer min man och hämtar mig.

(bilden är på en av mina oljemålningar)

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...