Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Beställningar!

mar 27, 2011 | Teckningar

Jag har skrivit det här förut, men kan vara bra att komma ihåg, så jag skriver det igen!

Jag gör som ni kanske vet beställningsjobb, A4 format för 800 kronor och A3 för 1500.
När jag får beställningen vill jag ha mycket bilder att välja mellan, bilderna måste vara relativt ljusa, inte tagna från tre mils avstånd och så tydliga som möjligt.
Sen har jag också en förkärlek för annorlunda bilder och ideér, så kom gärna med roliga förslag, fåglar, blommor, mjölkpaket, mustacher eller vad som helst. Allt som gör bilden lite mindre stel.

Beställningsporträtten blir ju automatiskt mer styrda än mina vanliga teckningar, eftersom jag måste hålla mig till fotot, så man kan inte riktigt jämföra resultaten med de teckningar jag gör i vanliga fall, där jag kan ”gå lite mer bananas”.
Jag gör alltid mitt bästa men kan inte GARANTERA resultatet, jag gör så likt jag kan helt enkelt. Jag använder inga ljusbord eller kopieringsmaskiner så det kommer inte bli EXAKT som fotot. (Vill ni ha exakt finns det miljarder program att ladda ner som skriver ut fotot på canvasduk om nu det är roligare)

När man ser sig själv tecknad brukar man först automatiskt tycka att det inte är likt, för man är så van vid fotot. Men om man bara får vänja sig lite vid bilden så brukar man oftast älska den efter en stund (inte alltid såklart)
Tanken är ju inte att sätta teckningen bredvid originalfotot och man måste inte alltid sitta och jämföra.
Se det som en tolkning av er själva istället.

Jag tycker mycket om att göra beställningar, men som sagt, ju galnare desto roligare.
Ungefär som bröllopsbilder, de annorlunda är de man gillar bäst!

Om ni vill beställa en teckning (och inte blivit avskräckta av det här inlägget) så är det bara att maila mig: a_ileby@hotmail.com

(alla bilderna i inlägget är beställningsjobb)

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...