Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Den Jobbiga Veckan!

feb 15, 2016 | Tankar och Vardag

Nu är jag tillbaka i ateljén efter tio dagar i Karlstad.
Pjuh, det har varit minst sagt hektiska dagar. Jag har alltså varit hemma hos min mamma och rensat eftersom hon sålt sitt hus och ska flytta till lägenhet.
När jag flyttade hemifrån för en massa år sedan så lämnade jag kvar allt jag inte ville ha med mig, barndomsminnen, dagböcker, skolkataloger och gamla skor. Sånt där som blir över.
Sen har jag mellanlandat hos mina föräldrar med jämna mellanrum och lämnat av ännu mer saker, målningar från gymnasietiden, alla skissblock från konstskolan, gamla arbetsprover och miljarder små kryptiska lappar och foton.
Allt det har jag gått igenom nu, vridit och vänt på varenda skiss, varenda foto och läst alla dagböcker och anteckningar.
Sen har jag slängt.
Alltihop.
Jag har säkert slängt tjugo oljemålningar från när jag gick på gymnasiet, tio fulla skissblock med teckningar från konstskolan och hundratals foton från högstadiet.
Jag har slängt bort och avslutat ett helt liv känns det som.
Otroligt påfrestande men samtidigt väldigt skönt.

Kvar blev en flyttlåda med de allra finaste teckningarna, alla arga serier jag brukade teckna och några extra speciella foton.
Annars försvann allt.

Nu ska jag bara se framåt. Jag har också bestämt mig för att bara för att man slänger själva prylen/fotot/bilden så försvinner inte minnet bara för det.
Så mitt förråd är tomt, men mitt minne är fullt.

anna

 

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...