Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Humor!

dec 8, 2011 | Tankar och Vardag


En av de bästa sakerna jag vet är att säga nått, finurligt, genomtänkt och vasst så alla skrattar. Då blir jag alldeles varm i magen.
En av de värsta sakerna jag vet är att säga nått, finurligt, genomtänkt och vasst och ingen skrattar. Då får man stelt harkla sig och förklara att man faktiskt skojade.

Sådana människor är skittråkiga. Som man måste förklara skämt för, som skrattar för tidigt innan man berättat färdigt eller som helt enkelt inte fattar annan humor än haha han har tokiga byxor på sig-humorn.
Man kan såklart inte räkna med att alla ska ha samma sorts humor, men det är så konstigt hur himla olika den faktiskt är.
När jag är hemma hos Ribbs föäldrar skrattar hennes mamma från att jag kommer innaför dörren tills jag går. Hon förstår precis hur jag menar när jag skämtar.
Likadant med min storebror och mina föräldrar. Vi skrattar så vi kiknar åt varann.

Jag må vara cynisk och ute på djupt vatten nu, men jag mäter en stor del av folks intelligens i hur de skämtar. Eller snarare om de är sådana jag vill ha i min närhet eller inte och blir uppriktigt irriterad på folk som inte kan skämta rätt. Som skrattskriker åt ingenting.
Humor kräver finess.

Jag anser mig själv vara hur rolig som helst, på ett bittert, cyniskt och lite elakt sätt. Så jag förstår de som tycker raka motsatsen om mig.
Men när jag får till ett riktigt bra skämt, i stundens hetta såklart (vi pratar inte om Bellman-historier här) så kan jag leva på det i flera dagar!

Om man ska beskriva just min humor så skrattar jag högt åt:
– Reklamen där Loa Falkman dricker kaffe med en pojke som säger – Loa, är inte det ett djur? och Loa Falkman svarar nej innan han ens hinner avsluta frågan. Skrattar lika mycket varje gång.
– Tomtarna på loftet (eller vad det hette, årets version är minst lika bra) det norksa programmet som är som Robinson för Tomtar. Väldigt roligt utan att vara uppenbart haha-roligt.
– The Office, den brittiska versionen (givetvis). När chefen ska dansa mot den andre chefen och sjunger sin egen dansmusik samtidigt. Se – spola tillbaka – se igen. Minst tio gånger!
– En idiot på resa. Det är det bästa programmet som gjort på riktigt länge och jag skrattar bara jag tänker på avsnittet när han skulle hoppa bungy jump och fick instruktioner av en urinvånare med sån där pinne på snoppen och palmblad i håret och han sa – Hur ska jag lite på hoom? Jag får instruktioner av en grönsak!
– Den här facebookstatusen:
Hans: Illustrerad Vetenskap. Vilken tidning! Läser att den 2 MILLIMETER långa insekten ”Buksimmaren” kan skapa ett ljud på hela 99,2 decibel! Genom att gnida sin penis mot magen. Imponerande.
Magnus: Fan jag kommer bara upp i 62 decibel.
Hans: Jag har till och med problem att nå magen. Såattsägajodåsåatt.
Kalle: Och inte minst, en insekt med tinnitus.
Anette: Hm, om hela insekten är två millimeter? Hur lång är då penisen?
Magnus: DET var det absolut ingen av oss grabbar som hade en tanke på
Hans: Tillräckligt
Anette: Den lille knatten är tydligen bättre dimensionerad än vissa andra:-)
Hans: Med tanke på ljudet så borde den vara 1,5 meter lång och trattformad
Magnus: Nu är du taskig mot din man Anette
Jessica: Hahaha. KUL! diskussion om penisavund
Anette: Är jag? Tycker det var några andra som verkade känna sig underlägsna gentemot den två mm korta buksimmaren:-)
Hans: Lite avund hade det kanske väkt om man gjort entre i en bastu med en 99-decibel-salut
Anette: Ha ha!
Sanna: Ha ha ha 🙂 tänk vad man lär sig nya saker varje dag .. !!!!
Anna: Jag gifter mig uppenbarligen med fel art!
Lena: hahahahahahahahhaaden
Anna: Jag får såna bilder i huvudet
Hans: Anna: Uppslag till nästa års kalender?
Anna: Utan tvekan!
Bengt: Provade själv men det lät inget alls (och jag är ändå 1.85 m.)
Hans: Ynkligt Bengt. Inte ens ett lite skrapande ljud?

HAHAHAHAHAHAHAHA! Det var dagens roligheter.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...