Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Hur man Gör!

feb 4, 2010 | Tankar och Vardag


Fick en fråga frin Hilda hur man gör för att få sina teckningar sålda och hur man gör för att få in en fot i branchen.

Jag är absolut ingen expert och det finns nog ingen klar väg på hur man gör men såhär har jag gjort iallafall!

Först och främst har jag tecknat. MYCKET. Säkert två timmar om dagen de senaste…..tio åren! (herregud vad tiden går fort!)
Testat det mesta, olika material, tragglat och försökt och slitit för att hittat det som är min signaturstil. Jag tycker att man ser att det är en Ileby-teckning när man ser en.

Jag har utbildat mig, länge. Gått två konstskolor med inriktning på måleri, en seriekurs (som ioförsig inte va så bra) , konstvetenskap och nu tillslut en textilutbildning. Allt för att bredda mina kunskaper inom det område jag vill jobba inom.
Illustration.

Det är bra att veta var man vill vara, vilket område man satsar på. Vill man teckna i tidningen, göra mönster på tyg, tapeter eller vill man göra mode eller reklam?
Jag vill helst göra reklam eller illustrationer i tidningar.

Sen är det ju tyvärr så att syns man inte så finns man inte. Ingen kommer ringa en vacker dag och fråga om du kan teckna så ut och visa dig!! Visa vad du kan, på ett eller annat sätt! Sätt ihop dina bästa bilder i en snygg portfolio (finns att köpa i konstnärsaffärer) och sen är det bara att ligga på och maila och ringa och finnas till så mycket du bara kan!

Fast jag fick höra ett bra råd själv häromdagen, att inte visa sina grejer förrän man känner sig RIKTIGT nöjd och ”klar”. Så man inte spelar ut sina kort för fort. Man vill inte använda alla sina kontakter förrän man verkligen kan få ut något av det.

Så mina råd är egentligen ganska enkla:
– Öva öva öva öva öva öva öva. Fullärd är man ALDRIG!
– Ge dig fan på att det ska gå! Och glöm drömmen om att det kommer gå på en dag, man måste slita slita slita och desssutom har man ALDRIG några pengar. Så man får va beredd på nudlar och tonfiskkonserver. Tidningar betalar inte särskilt mycket så va beredd på att kämpa.

Så nu är det bara att börja! Lycka till!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...