Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Revansch!

okt 5, 2011 | Tankar och Vardag


UnderbaraClara har skrivit ett inlägg på sin blogg om idiotiska fröknar, eller idiotiska vuxna kanske man ska säga och använt min historia som referens!
Fint tycker jag, fler borde läsa, vidga sina vyer lite och lära sig, att ibland är det helt enkelt bättre att hålla käften!

Den där händelsen har följt med mig genom hela mitt liv, styrt mina val, omedvetet eller medvetet är svårt att säga. Men det påverkade mig väldigt.
Jag hade en annan lärare, på gymnasiet, som sa att han skulle äta upp sin basker om jag någonsin kom in på Konstfack.
Aj. Den kommentaren tog precis där den skulle och jag sökte, i ren protest, in till Konstfack sex gånger efter det. Inte för att egentligen gå utbildningen, men för att bevisa att han hade fel. (tyvärr fick han ju aldrig äta upp den där jävla baskern)

Jag och min far är väldigt lika i detta avseende, att vi jobbar som bäst med siktet inställt på revansch.
Man får fortfarande i vuxen ålder ibland höra idiotiska saker, som att jag borde skaffa mig ett riktigt jobb, sluta drömma och landa.
Då biter jag ihop käkarna hårt hårt och tänker att du ska nog få se, en dag ska du få se vad fel du har!
Sen går jag hem och jobbar som besatt.

Såhär brukar det vara: Jag hör vad idioten säger, och hör sedan min hjärna säga: när jag skriver mina memoarer om trettio år, kommer hennes/hans kapitel heta: fuck you!

(bilden är ett arbetsprov till just konstfack, gjort i potatistryck. Det är också texten jag har tatuerad på armen)

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...