Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Smink!

dec 16, 2016 | Tankar och Vardag

_r5a3369

Jag älskar smink. Punkt.
Det är lite som att teckna, fast i ansiktet. Man leker med ljus och skuggor, komplementfärger och nyanser.
Dock är jag ändå ganska återhållsam i min sminkrutin, kör typ samma jämt.

Eftersom jag är en läppstiftsjunkie av rang så brukar jag lägga mest krut där och inte så mycket på ögonen.
Har ganska ”mycket ögon” ändå så behöver inte göra så mycket där.

Såhär ser min rutin ut:

 • Först och främst har jag alltid Clarins ögoncreme under ögonen, som är till för att minska påsar och sånt. Tror inte det hjälper ett smack men för det goda samvetets skull använder jag den ändå.
 • Sen använder jag Niveas ansiktscreme i resten av ansiktet för jag läste någonstans att det var nån skönhetsexperts favorit. I början tyckte jag den va bedrövlig för jag fick massa finnar av den, men nu har min hud vant sig så nu gillar jag den. Jag gillar cremer som sjunker in fort, inte lämnar en kladdig och fet yta men som ändå inte gör mig torr. Svår kombo.
 • Sedan en tid tillbaka använder jag Lumene´s Foundation. Jag har provat ALLT! Min faster har sminkbutik så jag har verkligen rpovat varenda märke som finns, men min hy gillar inte riktigt Foundation egentligen och den brukar lägga sig liksom ovanpå, på näsan och i pannan. Så den liksom inte fäster utan kakar sig och blir fet och rinner av typ.
  Men efter mycket provande har jag kommit fram till att Lumene är bäst. Sitter kvar och blir inte fet och täcker lagom mycket.
 • Jag använder Isadoras solpuder under kinbenen och lite i pannan för att inte se helt död ut och sen borstar jag på ganska mycket av en rouge från the body shop. Jag gillar rouge, om jag bara fick välja en sak skulle det nog vara det. Eller läppstift.
 • Sen fyller jag i ögonbrynen med nån gelegrejs i mellanbrun. Har en mörkbrun också men nu när håret är ljusare så blir det lite för stor skillnad med den mörkbruna. Ögonbrynsgelén har jag köpt i Ullared av alla ställen och älskar den!
 • På ögonen har jag numera nästan alltid ögonskugga i cremeform. En ljusare nyans och en mörkare. Jag är finast i rosa eller lila nyanser eftersom jag har bruna ögon, men gillar det mesta´. I min ungdom experimenterade jag väldigt med knalliga ögonskuggor i alla nyanser och kan verkligen sakna det. Men känns lite konstigt att komma i skrikgrön till jobbet. Fast det kanske bara är i mitt huvud?
 • Jag har alltid vit eller beige ögonpenna på nedre inre fransraden och i ögonvrån. Mitt bästa lifehack, det gör att man ser betydligt piggare ut än man egentligen är. Under fransarna på nedre raden brukar jag dra en tunn linje med kajalpenna i valfri färg. Där kan man ta i lite och köra på turkos eller lila. På bilden har jag guld!
 • Jag böjer som sagt aldrig ögonfransarna för det verkar livsfarligt. Jag gillar mascaror som inte ger kladdiga ögonfransar. Jag vill inte ha tjockare, bara längre. Det tycker jag ser mest naturligt ut (skulle aldrig ha lösögonfransar och absolut inte göra såna där permanenta lösfransar på salong!) Jag målar heller aldrig fransarna under ögat. Det tycker jag bara gör att man blir svart under ögonen snabbare och att man ser ”kladdigare” ut. Jag använder Loreal telescopic sen urminnes tider. För den är bäst!
 • Sen är det roligaste kvar, att välja läppstift! Just nu älskar jag färgen jag har på bilden som heter Deco rose, från Isadora. Det är helt matt och sitter som berget utan att bli kakigt. Annars älskar jag Mac´s läppstift i färgerna Ruby woo, Girl about Town, Lady danger och nu min nya favorit Snow orchid. Ett budgettips är Viva la divas läppstift, de har supermycket pigment och sitter stenhårt! Som ni förstår är jag inte mycket för mesfärger eller ännu värre, läppglans. Huvva!
 • Jag använder aldrig puder. Tycker det ser så kakigt ut.
 • Jag använder heller aldrig kajal av den enkla anledningen att det bara kladdar upp mot ögonbrynet. Jag har dessutom ganska hängande ögonlock (eller ”bullen” ovanför) så när jag har kajal så stänger jag ögat nästan ännu mer.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...