Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Vänner!

aug 9, 2017 | Tankar och Vardag


Hur är dina egenskaper som vän?
Jag är en person som väljer mina vänner väldigt noga. Gillar inte att bli ihopparad med någon. Jag vill hellre ha få riktigt nära än en massa olika att hålla koll på. Jag är väldigt engagerad i mina vänrelationer så att ha för många hade krävt alldeles för mycket energi och ork från min sida.
Jag är kärleksfull och säger ofta hur mycket jag tycker om dom, skickar sms och kärleksförklarar. Jag ringer aldrig.
Jag vill kunna vara brutalt ärlig och känna att jag kan säga precis hur det känns inuti utan att bli dömd och det är det ytterst få jag törs anförtro sådant åt. Men det är väl därför man har vänner tänker jag, så man har någon att anförtro och dela saker med.
Jag blir stressad av artighetsfraser som ”vi måste ses snart” och sånt, jag vill aldrig känna mig tvungen i relationer.
Jag tror egentligen ingen skulle beskriva mig som en supervän, för jag är lite egen och är väldigt ”osprudlande”. Fast om jag får säga det så är jag faktiskt en himla bra vän, till de få jag vill vara vän med.

IMG_3465

Sämst som vän?
Jag kan lätt tröttna. Känner jag att jag inte kan anförtro mig på rätt sätt så låter jag lätt relationen rinna ut i sanden. Kan man inte prata om viktiga, känsliga saker så orkar jag inte engagera mig. Väder och vind har jag ingen lust med i vänrelationer.
Jag har också en tendens att få slut på socialt bränsle mitt i en fest. Ibland tar det bara tvärslut och jag bara måste gå hem och vara själv. Mina vänner som jag känner väl vet ju om detta och försöker inte peppa igång mig igen utan låter mig va. (hatar folk som försöker peppa en när man inte vill)
Jag är också skitdålig på hemlisar. Så sämst egenskap! Men jag är dålig på allt sånt, kan typ aldrig vänta med julklappar till julafton och sånt, måste visa nu! Fast är hemlisen viktig och ”på riktigt”, då kan jag hålla det. Faktiskt.

1929493_10153283176346496_6809883987721604065_n

Vad stör sig dina vänner på med dig?
Att det inte går att planera saker med mig. Får panik av planer flera veckor i förväg. Jag vill bestämma på studs om jag vill eller inte. Vet ju inte alls hur jag känner om fem veckor framåt!
Sen stör de sig nog på att jag aldrig svarar när de ringer utan bara skickar sms som svar. Fast de flesta av mina vänner är sms människor som tur är.

IMG_2585

Återkommande vänproblem?

När relationen runnit ut i sanden, oftast från bådas håll och man sen möts och ska kallprata. Så konstig känsla att prata om oviktiga saker med sådana man förut berättade allt för!
Sen har jag en dålig vana att ställa in saker i sista sekunden. Det är när jag får panik och helt enkelt inte orkar träffa någon.

IMG_2503


Typiskt för dig som vän?

Jag är rolig, jag är oftast den som får alla att börja gapskratta. Sen är jag väldigt kärleksfull som sagt och säger jag älskar dig och sånt i tid och otid.

DIGITAL CAMERA


När blir du sur?

När det känns som det bara är jag som tar initiativ att ses och aldrig blir inbjuden utan alltid måste bjuda in själv.

IMG_0270


Tråkigast med dina vänner?

Att så många av de bästa bor så långt bort. Ibland kan jag få riktig sorg över det. Att ingen av mina gamla vänner bor här.

IMG_2685


Önskeegenskap som vän?
Önskar att jag orkade mer, att jag behövde vänner mer än jag faktiskt gör. Emil föreslår alltid att vi ska bjuda in ett helt gäng till allt vi ska göra och jag vill alltid helst att det bara ska vara vi. Jag önskar att jag var lite mer som honom på den biten.

IMG_8005

Värsta sortens vän?

Den som kräver en massa av mig. Som säger att jag är tråkig när jag vill gå hem. Som inte alls förstår hur jag funkar.
En sådan som kommer förbi utan att fråga först och sen aldrig går hem.
Många tror att de känner mig så himla väl för att de läser bloggen, men det innebär ju inte att jag känner dom bara för det.

IMG_2677
Bästa sortens vän?
En som aldrig dömer eller säger hur man borde göra eller bete sig, som bara finns där och förstår. Någon som skickar sms och frågar hur man mår ibland. Någon man kan berätta om framgångar för som bara hejar på istället för att bli sur och försöka bräcka eller bryta ner.

36998_116473155065897_100001096386188_100505_7617880_n


Gemensamma drag för mina närmsta vänner?
De är väldigt självständiga och starka, inga mesproppar. Sen är alla väldigt roliga och ganska egensinniga. Jag gillar inte mellanmjölks personer, det ska vara lite extra allt tycker jag.

textil

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...