Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Renoverar, del 2!

feb 27, 2012 | Huset | 17 Kommentarer

I helgen har vi hunnit med:

– Måla övre hallen vit
– Spackla, måla och tapetsera sovrummet
– Måla ateljén
– Målat om min blivande garderob
– Flyttat alla möbler
– Sågat till mitt skrivbord så det passar de nya måtten
– Plockat upp alla köksgrejer

Jag tycker i ärlighetens namn att vi varit superduktiga! Men samtidigt har vi massvis med folk som hjälpt oss, tusen tack för det!

Emils pappa Bengt har hjälpt oss med sovrummet. Spackla, måla och tapetsera. ALla har haft varsin syssla så det har gått snabbt och dessutom är det mycket roligare om man hjälps åt (dagens moralkaka)

 

 

Vi hade Emils syster och hennes pojkvän plus två av våra kompisar som flytthjälp. Det var toppen!
Så medans jag målade hallen och Bengt tapetserade, flyttade de alla grejerna!

 

Kaos! (men tapeten är fin!)


Frökens uppgift var att fånga och äta upp så många flugor hon bara kunde. Hon klarade sin uppgift galant och jag skulle gissa att hon åt ett tjugotal!


Det tog inte många minuter innan Fröken fick en friare. Han satt och väntade utanför fönstret hela dagen.
Hon var måttligt intresserade, eller så spelade hon svår.
Svårt att avgöra.


Projekt walk-in-closet börjar ta form! (maskera och kantmåla är för övrigt Djävulens påfund!)

Måla i alla springor. Inte heller det roligaste jag gjort. Men ack så nödvändigt.

Efter en och en halv strykning tog färgen slut. Typiskt. Men fint blir det! Jag längtar tills alla mina klänningar hänger uppe så man kan gå in och bläddra mellan dom. Åh!


Såhär ser ateljén ut i dagsljus. Mina flyttkamrater tycker att mitt färgval var tvivelaktigt men jag tycker det är fint, om än en smula starkare än jag tänkt mig. (färgkoden är, för dig som undrade: S 0520-B50G)

17 Kommentarer

 1. Å! Så snyggt! Färgvalet är ju toppen, kommer säkert se mindre lysigt ut när alla sakerna är där. Gillar ”Gaddningen” i inläggen nedanför skarpt också 🙂

  Undrar en sak om din nya blogg, vet inte om det bara är min dator men så fort jag går in på bloggen så kommer det upp en skylt där det står ”Internet har slutat fungera” (fast det fungerar fortfarande) och sen så kommer en annan skylt upp där det står att ”sidan måste återskapas” och så laddas sidan om…. Undrar som sagt om det bara är min knäppa dator elelr om det händer fler?

  • Oj vad konstigt! Nej det vet jag inte varför det blir så! Någon annan som känner igen det?
   Har du fortfarande kvar blogspotadressen till min blogg så kanske dte beror på det. Prova att söka direkt på den nya adressen och se om det hjälper!

   • Aha! Ja det har jag nog… kanske är det. Jobba på! 🙂

 2. Sååå kul att se utvecklingen! Och stilig friare har Fröken fått med även om hon är mer intresserad av flugorna. LOL

 3. jag är ju bara så avundsjuk på dej anna, hihi, har nog skrivit det tidigare också. vad duktiga ni är…det blir ju superfint i huset. och vilken söt liten friare kissen har fått tag på, urgullig ju. kramis

 4. Tycker färgen är superfin. Ville jättegärna ha liknande i köket, men hyresvärden sa nej 🙁

  • Mitt tips (fy på mig) är att måla ändå och sen måla tillbaka när du flyttar! Det har vi gjort i alla lägenheter vi hyrt!

 5. Åh så fint det blir! Roligt att se både före och efter. Älskar fågeltapeten, har varit sugen på den själv också :).

  Ps. Inga problem med sidan för mig.

 6. Åh så snyggt det blir! Ska bli kul att se hur ni möblerar sen!

 7. Hej! Blir jättefint! En fråga om värden, för ni hyr väl huset? Får ni fria händer och göra vad ni vill? Hur fungerar det om värden säger upp kontraktet, då får ni inget tillbaka på det ni investerat?

  • Hej!
   Ja vi hyr huset, fast på ”evig tid” så att säga. Han som äger det är inte intresserad av att bo där (han bor i huset bredvid) så det är så gott som vårt.
   Vi får helt fria händer att göra vad vi vill, men det är klart att man inte bygger nytt kök tex på ett hus som inte är vårt. Vi har valt att lackera om luckorna för att få det att kännas som vårt, en kostnad som inte är något att bråka om om man jämför med att byta hela köket.
   Allt som allt lkanske vi lägger ut 10 000 kr i renovering, på hela huset. Och slår man ut det på hur länge vi ska bo där (förhoppningsvis) så känne rvi inte att det är några stora pengar, även om vi inte får tillbaka dom sen.

 8. Hej Anna med huset (som jag kallar dig när jag pratar om dig med min sambo)! Jätteroligt att läsa om flytten och renoveringen, och ännu roligare när du lägger upp bilder på hela kalaset. 🙂 Jag fick sånna igenkänningskänslor när du skrev om att flytta ut på landet och in i ert egna hus, fint skrivet. Du gör min längtan efter eget hus om möjligt ännu större 🙂

 9. Åhh, ni är ju ena riktiga flitmyror! Det är så skönt när det händer saker och man får vettiga grejer gjorda. Heja er, det blir kalasfint!

 10. Fint det blir! Anna, har lite problem att se din blogg (nu med den nya domänen) i min anroidmobil. Vet du om någon annan haft samma problem? 🙂

 11. Herrejä-lar vad ni har hunnit med mycket. Färgen i arbetsrummet är helt underbar om du frågar mig. Gillar garderoben också. Najs.

 12. Jag är superimponerad, ni är så duktiga och det blir jättefint!

  Önskar att jag vågat måla som jag velat haft det och sedan målat tillbaka i flera gamla lägenheter! Det är ju sånt som är skillnaden mellan att trivas och inte.

  • Precis! Vet man att man ska bo en stund tycker jag det är lika bra att göra det till sitt eget. Annars är ett bra tips att hänga upp ditt favorittyg på väggen, det gör enorm skillnad!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...