Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Samlar!

mar 8, 2010 | InredningSom ni säkert redan vet är jag en sann Muminfantast!
Men att samla på Muminsaker kräver en viss finess, jag vill inte ha fula japanska mumintroll som är rosa och ljusblåa. Jag vill ha Tove Janssons egna, vita mumintroll. Hennes egna teckningar annars får det va.

Läste en intervju om Tove Jansson. Jag tror hon var väldigt lik mig. I 80 års present önskade hon sig att bara få vara ifred.
Iallafall stod det att de människor som gillar mumintrollet och som förstår vad det verkligen handlar om, är väldigt speciella.
Det handlar inte bara om vita troll med stora näsor, det handlar om livet, hur människor beter sig mot varann och hur det verkligen känns att drömma om något, att längta bort eller att bara få vara för sig själv. Om äventyr och hemliga stigar, om ostsmörgåsar och lemonad.
Och om hur det är att ha en mamma som förstår precis hur allting känns, utan att man behöver tala om det.

Jag älskar muminböckerna och speciellt Pappan och Havet som jag säkerligen har läst ett tjugotal gånger! Jag rekommenderar den inte till alla, för alla skulle inte förstå hur genialisk den är.
Läser man den utan att fundera handlar det om en familj som flyttar ut till en ö och ska försöka leva i en fyr.
Om man läser den samtidigt som man verkligen tänker efter, handlar den om oändligt mycket mer!

Här är iallafall mina favoriter i samlingen, bland annat ska jag kanske säga för jag har så mycket!

Bordstabletter som jag fick i 26 årspresent av min mamma, saftkanna från Arabia jag fick av Emil när vi var i Gustavsberg, kaffeburk med lilla My jag köpte i Gamla Stan, favoritboken jag lånat av mamma för hundrade gången.

Sen mina älskade muminkoppar! Första utgåvan, vill inte ha det där senare med en gubbe på varje, jag älskar de här myllriga kopparna. Med bara Toves egna teckningar!
Skulle inte sälja dom för allt guld i världen!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...