Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Svarar!

feb 3, 2012 | Allmänt

Jag får massvis med frågor och mail om pennor, skuggor, nyanser och tekniker.
Hur jag gör, vilka pennor passar bäst till vad och andra liknande frågor.

Detta är såklart relevanta frågor och jag förstår att ni blir nyfikna men jag har skrivit det förut och jag skriver det igen, denna bloggen är meningen som en ren inspiration. Alltså ingen teknikblogg, jag vill inte visa hur ni ska teckna, vad som är ”rätt & fel”.
Hur man tecknar (om det nu finns nån generell regel för det) är helt upp till var och en, färg, tycke och smak.

Jag har förhoppningsvis mitt sätt att teckna och ni ert eget. Det är väl det som är tjusningen?

Det finns en grundregel för att kunna teckna och det har inget med pennor, färger eller tekniker att göra.
Det har med tålamod att göra.
Jag tecknar ungefär fyra timmar om dagen, ni får bara se en bråkdel av vad jag gör på bloggen.
Massor är bara testa testa testa, kladd och misslyckade försök. För det är just så man lär sig.
Om ni kollar på mina första teckningar är det inte alls samma som nu, för jag lär mig, vågar prova, förstöra, göra om och testa nytt.

Hörde nått på en föreläsning idag ”när du slutar bli bättre, slutar du vara bra” för du måste alltid utveckla dig själv.

Så förlåt till alla er som väntar på videoklipp där jag tecknar, steg för steg bilder eller pennfärgstips.
Det kommer inte dyka upp i den här bloggen, väl medvetet. För jag tror att ett lärande i tecknande också kan vara ett väldigt hämmande i just det fria tecknandet.

Vill ni ha rena ”såhär-gör-du-tips” så finns det massvis med bloggar som visar det.
Men inte jag.

Hoppas ni tycker om mig ändå!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...