Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Svarar!

mar 30, 2009 | Tankar och Vardag


Peter ”Norrland” sa…
Varför skriver och illustrerar du inte en bok? Du skriver ju fantastiskt målande (t.ex. om din mamma) och du tecknar grymt 🙂

Du är min idol 🙂

– Åh det har jag inte ens tänk på! Det kanske man skulle göra….hmmmm nu ska jag genast börja klura. Tack för tipset!

Annie sa…
Vet du någon bra sida på nätet som man kan köpa promarkers på?

-Sök på promarkers på google så kommer det nog upp lite alternativ. Jag tycker bäst om att köpa dom ”live” så man får prova dom för ibland är dom torra och för det priset ska dom minsann vara tiptop

Marina sa…
Vilken bra och orginell idé. Kul! 🙂 Jag är ju en rätt så ny läsare av din blogg… Min fråga är vad du pysslar med på dagarna? När du inte bloggar och tecknar/målar 🙂

-Just nu jobbar jag som designassistent på Björn Borg Footwear men kommer flytta tillbaka till Värnamo i början på april, sen tänkte jag försöka mig på att enbart teckna och se hur det går. Hjälp.

Frida sa…
En illustrerad dagens outfit, det tänkte ju jag göra! Tror det kan bli jättebra. Tyvärr har jag ingen fråga att bidra med.

– Ja jag hoppas det ska bli kanon, fast det blir oftare sen när jag slutat jobba. Men ska försöka klämma in det nu med. Utom idag för idag har jag på mig tråkkläder haha.

Alice X sa…
cool illustration and your header is awesome!

alicexinwonderland.blogspot.com

– Thank you!

Pernilla sa…
Om du tänker tillbaka till den dagen du tog studenten, vart trodde du att du skulle vara om 7 år, dvs där du är nu? Är det något i ditt liv och din tillvaro som blivit som du trodde eller önskade? Eller har ditt liv tagit en helt annan väg än du förväntade dig?

-När jag tog studenten hade jag planerat hela min framtid in i minsta detalj, jag visste precis var jag ville bo, vad jag skulle bli och hur jag skulle göra det! Men så blev det ju såklart inte. Jag ville gå på konstfack, det va det största och enda mål jag hade men sen ledde det ena till det andra som ledde vidare hit och just nu känner jag att jag trivs tusen gånger bättre än jag skulle gjort på konstfack!
Men jag väntar med spänning på var jag ska hamna härnäst!

Anonym sa…
Funderar på att köpa pro-markers, kan du kanske tipsa om vilka färger man kan köpa om man inte ska köpa så många, tex om man vill få till någon bra hudfärg? 🙂

-För att få det snyggt och livfullt behövder man dessvärre många. Hudfärg kan ju i stort sett vara vad som helst, jag använder minst fyra olika nyanser på huden i varje teckning, alltifrån ljusgult till mörkblått så kan nog inte ge några direkta tips. Ta alla färger du gillar och sen testa dig fram.

Ida sa…
fint du målar!
hur gammal är du och hur länge har du tyckt om att måla? 🙂

-Tack! Jag är nyss fyllda 25 och har målat så länge jag kan minnas! Det bästa jag visste när jag va liten va ett nytt block med kritvita sidor (hatade sånt där billigt oblekt papper) och nya tuschpennor som man slapp slicka på! Slickade ni på pennorna när dom började bli torra eller va det bara jag?

Älskar sött/ Unik kollektion sa…
Hej Tjejen!!

Otroligt fina bilder och illustrationer du gör!! Har varit inne på din hemsida med..Superläcker…=)

Förstår att du blivit tillfrågad som designer..du är helt enastående!!!! Skulle va kul att se din ballerina när den är klar med..låter jätte läcker!!

Hoppas att du hade en mysig dag med dina fastrar och att ni hittade på något kuligt!!..Hjärtligt välkommen åter och all lycka med dina projekt..kramar Malin- Unik

ps. Tapeten är underbar med rosorna!! Fick du den!??? =)

-Tack! Ja dagen va finfin! Jag har en himla tur som har så bra fastrar! Din butik va helt fantastiskt blev JÄTTEinspirerad av att va där inne. Vi borde slå oss ihop när jag flyttar tillbaka!

Lala sa…
Jag är ju en gammal SysterB-läsare, så jag måste bara fråga om du och Big är vänner idag? Är han fortf ihop med krullf? Hur ser dina framtidsplaner ut? Du skrev lite kryptiskt för ett tag sen om något projekt du funderade över, inget som du kan avslöja än?

-Haha alltid lika kul när syster b kommer på tal! Ja jag och Big är väldigt goda vänner men inte mer än så och jag är inte helt säker på hans relation med henne, den verkar underlig eller så vill han inte berätta att han gift sig haha!
Mina framtidsplaner är att återgå mycket mer till mitt eget tecknande, utveckla mina egna grejer. Projekten va ungefär lika luddiga som inlägget jag skrev, mest att jag kollar runt lite å sådär. Får se om det leder till nått.
Just nu ser jag bara fram emot att flytta hem och få möblera om!

Madelene på Merry Go Round sa…
Åh vilken jättefin idé!

-Tack, jag tror den kan bli bra!

Malin sa…
Det tror jag är en bra idé Anna! 🙂

-Det tror jag med!

Anonym sa…
Vad vill du helt jobba med i framtiden? Om du fick välja vad som helt?

-Åh då skulle jag illustrera modetidningar! Eller ha en stor utställning med bara illustrerade porträtt! Jag är ganska säker på att jag inte vill ha ett ”vanligt” jobb. Jag vill helst kunna bestämma lite själv när och var. Men det vill väl alla?

Anonym sa…
Hur mycket väger du?

-Hahaha tja jag äger ingen våg men när jag är hemma hos mamma brukar jag väga mig och sen påstå att hennes våg visar fel. Men runt 58 kg och jag är 168 cm lång.

Lina sa…
Varför målar du inte mera landskap och natur? Såg nån bild du hade gjort det, va jättefin juh! =)

-Åh jag är värdelös på landskap! Tycker det är så HIMLA svårt, fattar inte hur folk gör som kan måla landskap!
De få gånger jag gjort det så säger folk oftast att dom inte ”känner igen mig” så jag är nog mer välkänd för porträtten. Antagligen för att det är det jag tycker är roligast.

en mamma sa…
Hej 1:ta gången jag läser din blogg och tycker mycket om dina teckningar/målningar:)

-Tack! Och välkommen hit! 🙂

Lena sa…
Läser ”Anna och mamman” om och om och om igen och blir alldeles lycklig av din beskrivning!!
Har själv ingen kontakt alls med min s.k. mamma, trots att hon bor bara några hundra meter härifrån.
Egentligen är det en lite väl personlig fråga, men jag undrar om ni alltid haft det så bra tillsammans – under tonåren till exempel?

Nu ska jag läsa texten en gång till! 🙂

-Vad kul att du gillar den! Tråkigt med din mamma, finns det inget sätt ni kan reda ut det på då? Du kanske kan skriva ett liknande inlägg till din mamma, fast mest för dig själv och kanske inte visa det, bara för att se hur det känns?
Till din fråga så ja, det måste jag nog ändå säga. Jag var extremt jobbig som äldre tonåring och brände nog ut båda mina föräldrar. Jag va väldigt ledsen jämt och mådde inte alls bra så det va mycket som va påfrestande för mina föräldrar.
Vet att mamma sagt efteråt att hon kände sig väldigt hjälplös när det liksom inte gick att få mig glad men både hon och pappa har alltid varit världens bästa föräldrar och FÖRSÖKT få mig på bättre tankar.
När jag va i 18 års åldern gick det över och allt kändes liksom lite ljusare.
Men jag tror mina föräldrar va ett bra team, de är lagom bestämda och samtidigt väldigt kärleksfulla, på olika vis.
Kanske måste skriva ett inlägg om min pappa också?

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...