Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Svarar!

apr 3, 2011 | Tankar och Vardag, Tatueringar, Teckningar

Här kommer svaren på era frågor!

Grodan:
🙂 Hon är jättefin! Hoppas du missförstod oss
rätt.. Klart hon ska vara kvinnlig när hon
är kvinna. Han tyckte nog mer att den skulle
passa på en tjej.

– Jag förstår precis, ingen fara! Men jag ville teckna henne ändå.

Anonym:
kan du inte lägga in en teckning som du ritade när du var typ 12 eller nåt? 😀

– Absolut! Här kommer en på E-type, fast den gjorde jag när jag var elva år, men ett år hit eller dit.

Linn:
hej!
min fråga är om du vill ta en fika med mig och bästaste Emma när du är i Värmland nästa gång? 😀

Kramar!

– Haha, absolut! Men det får bli någongång när jag är hemma lite längre, när jag bara är hemma över helgen vill jag bara leka med familjen dygnet runt! Jag är hemskt mammig fortfarande, trots mina 27 år.

Hanna:
Oh! Så trevligt!

1. Ungefär vad kostar det att tatuera sig? Beror såklart på storlek osv men typ en 10×10 cm stor?

2. Vad tycker du om program som tex Miami Inc?

3. Läser du många bloggar? Vilka isf?

1: – Det beror som sagt på storleken och hur avancerad den är. Sen skiljer sig priserna extremt från stad till stad, storstäder är betydligt dyrare än småstäder som tex Värnamo där jag jobbar. I Stockholm kanske det ligger på 1500-2500 och hos oss kanske 500-1000 kr. Nått sånt.
2: – Jag tycker det är jätteroligt, fast jag föredrar Miami Ink, med Kat von D. Det enda felet är att alla som sett programmen tror att alla tatueringar måste ha en djup och avancerad förklaring och mening. Man får tatuera sig bara för att det är fint också!
3: – Jag läser ca 60 bloggar varje dag, håller koll på de flesta, men ingen av de där största, Kenza, Blondinbella och Kissie och sånt. Jag bryr mig väldig lite om märken hit och dit och vad folk sprutat in i läpparna känns ganska oviktigt för min del. Jag gillar INSPIRERANDE bloggar, som NioTillFem och UnderbaraClara!
Bloggar med mycket bilder och bra skrivna texter. Jag orkar sällan läsa bloggar där den som skriver inte skriver på ett bra sätt.
En bloggare måste kunna göra ordentliga meningsuppbyggnader för att man ska orka läsa, annars blir allt bara rörigt och svårt att förstå.

Olof:
Hej! Undrar om det kan finnas nån risk att tauera sig om man är mycket allergisk mot saker och ting? Med tanke på färgen?

Tack för en bra blogg!

– Jag vet faktiskt inte hur det är med det. Tatueringar kan ju bli inflammerade och krångla även om man inte är allergisk och vissa färger tar längre tid att läka och sådär. Så om man är väldigt allergisk kanske det inte är någon jättebra idé. Men jag ska kolla med de andra i studion och se vad de säger.

Anonym:
kan inte du ha en tutorial nångång? 😀

– Nja, det finns så många andra bloggare som är bättre på det än jag. Min mening är att inspirera, inte att lära ut exakt hur jag gör när jag tecknar.

Sara:
Hej! Jag undrar vilka tria-markers (eller pro-markers)kulörer som du använder mest? Det är ju en djungel och skulle vara trevligt att få tips på kulörer som passar fint till porträtt (namn på dem alltså). Tack för en bra blogg!

/Sara

– Här måste jag nog också svara samma som på ovanstående fråga, att det är lite av hemligheten exakt hur jag gör när jag färglägger ansiktena. Alla använder ju olika färger och det är ju det som är tjusningen, men jag håller med om att det är en djungel. Men ta de färgerna du gillar bäst och tänk på vilka man inte nödvändigtvis behöver. Tecknar man mycket ansikten använder man tex inte särskilt mycket knallgult och skrikblått tex.

Niki:
Hej!
Jag undrar hur mycket av din lediga tid du lägger på att rita/måla/allt som har med konst att göra? 🙂

Kram! /Niki

P.S. Älskar din blogg! 😀

– Kul att du tycker så mycket om bloggen!
Om man räknar in tatuerandet som en del i konsten så lägger jag nästan all min vakna tid på det! Jag tecknar hela dagarna på jobbet och på kvällarna tecknar jag för bloggen, sen försöker jag klämma in att se på Big Brother också haha!

Stina:
Hej, jag undrar hur du gör när du gör dina bilder digitala? Scannar du och hur ställer du in scannern i så fall? Efterbearbetar du och i så fall hur? För min del slutar det alltid med att jag får ta halvkasssa foton på min promarker bilder för de ser så himla ruttna ut när jag scannar dem.

– Jag scannar dom i min canon MP540. Jag gör inga efterbehandlingar förutom att jag gör färgerna lite starkare då de blir lite blekta av scannern. Jag har inte ställt in den på nått särskilt, inte vad jag vet iallafall! Prova att göra rent scannern ordentligt, så de inte blir ”dimmiga” av en smutsig scanner.

Anonym:
Vad använder du för papper? Och vilken storlek?

– Till de vanliga teckningarna på bloggen använder jag ibland ett specialpapper för markerpennor eller ett vanligt pappersblock som har svart framsida där det står ”Rit & Teckningsblock” på framsidan. Finns att köpa i bokaffärer och sånt. De är båda i A4 storlek, men sen har jag ett i A3 också för beställningar.

Anonym:
hej.. du som är så lyckligt kär och har hittat en toppenkille. har du någonsin blivit sårad, känt dig värdelös och trott att du aldrig skulle hitta kärleken?

isåfall, vad har du för tips som lättar på hjärtat lite?

– Åhhhh, ABSOLUT! Jag är en riktig känslomänniska så jag blir otroligt sårad och har fått rejäla smällar under årens lopp.
Jag minns speciellt en gång för några år sen när killen jag varit förlovad med (vi blev ihop när jag var 18 och var ihop i tre år, förlovade i ett år) skaffade en ny flickvän. Det hade gått flera år sen vi gjorde slut, ändå kändes det som att hela Stockholm (bodde där just då) hörde när mitt hjärta gick i tusen miljoner bitar! Det var samma dag som Winnerbäck släppte ”om du lämnade mig nu”. Jag grät konstant och gick ner tio kilo på ett halvår.
Men sen helt plötsligt, när man tror att det aldrig ska bli bra igen, så står någon annan där och tycker att man är världens finaste och plötsligt blir allt lite lättare igen!

Jag tror det viktigaste är att tillåta sig att vara skitledsen rent ut sagt, gråt och var ful och snorig och ät glass och allt det där. Det gör skitjävlahelvetesjätte ont att bli sårad! Men när man har gråtit en stund är det bäst att bli arg istället, det är lättare än att vara ledsen (iallafall för mig). Sen går det över efter en stund, fast man tror att det är helt omöjligt!
Sen får man passa på att göra allt man inte kan när man har pojkvän, ha på dig de där blommiga shortsen han hatade, hångla med främmande stiliga män, låta bli att diska i en vecka, sjunga sitt högsta till 90 tals hits, ja allt sånt där!
Hoppas du mår bättre snart! Köp ett par nya röda skor, det hjälper mot det mesta.

Märta:
typ igår eller förrgår sa bloglovin att du hade lagt upp ett inlägg som hette typ ”anna gör fel”, men jag kunde inte läsa hela inlägget för det var borttaget. vad hade du gjort för fel? det var något om en tatuering såg jag, men exakt vad hade gått fel?

– Jag gjorde fel på en tatuering. Det får man inte göra men jag är inte mer än människa och ibland blir det fel helt enkelt. Men sen insåg jag att det var bättre att bara släppa det och gå vidare, kan inte älta att man gjort fel, så jag ville inte ha ett blogginlägg som påminde mig om det. Så jag tog bort det helt enkelt.

Esmeralda:
Hej, Anna!

För det första vill jag bara säga att du är fantastiskt grym och otroligt inspirerade!

Kan du inte berätta om dina drömmar för framtiden? Sedan skulle jag vilja veta vad din favoritmusik är!

Kram!

– Tack snälla!
Mina drömmar är att skaffa barn, gifta mig och köpa hus! Men om du menar karriärsmässigt så är det såklart att få massa roliga teckningsuppdrag från de stora modetidningarna! Hade gärna designat en egen t-shirt kollektion också, men det är mycket man vill.
Min favoritmusik är så mycket Winnerbäck det bara går, men just nu är jag helt såld på the tallest man on earth!

Anonym:
hej jag undrar hur du får illustrationsuppdrag? om du kan ge lite tipps på hur man kan få uppdrag?? såååå tacksam för sbar!!!

– De flesta uppdrag jag fått har faktiskt varit tidningen eller kunden i sig som kontaktat mig. Då känns det lite extra roligt! Sen leder nog ett uppdrag till fler uppdrag så det gäller bara att få bollen i rullning.
Tyvärr är det så att syns man inte så finns man inte, de måste ju kunna se dina bilder för att kontakta dig så försök få bilderna att synas på så många ställen som möjligt! Mina bilder har ju varit med på de flesta stora bloggar och då leder det till jobb!

Lina:
Ja forst vill jag saga att jag alskar din blogg, jag laser den varje dag fran London.

Min fraga ar om du inte kan borja gora mer Pin-up t-shirt och salja dem pa bloggen?

Tack for en fin blogg!

X Lina

– Roligt att du tycker om den och att det sprider sig ända till London!
Jag har faktiskt funderat på att göra det, om det finns intresse så kan jag absolut göra det!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...