Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Svarar!

okt 30, 2011 | Allmänt

Nu sitter jag på tåget till storstan så här kommer era frågor och mina svar:

Har du någonsin varit kär i en tjej?
– nja nej det skulle jag inte vilja påstå. Men det finns vissa tjejer som jag är extra svag för, lite betuttad i kanske man kan säga. Men inte kär.

Hej Anna!
Jag undrar vad du lever vid för livsmotto? har du något ordspråk som får dig att rulla framåt? ältar du mycket över det förflutna eller ältar du över framtiden?
– Jag brukar repetera i huvudet att ”jag ska nog visa dig din jävel”, sen jobbar jag som en tok efter det! Annars är det nog ”skam den som ger sig”!
Jag ältar nog väldigt över det förflutna, fast snarare som en drivkraft än något som hindrar mig.

Vad för uttrycksmedel känns bäst att arbeta med? Ha de gott i Stora Stan 🙂 kram Fia
– jag gillar nog mina pennor bäst, eller flytande svart tusch.
Tack, det ska jag absolut ha!

Du, ”Anonym”, som ställde frågorna om Annas katt borde skämmas. Men du har nog ingen aning om varken katters fysik eller kärleken till djur.

Och Anna, jag har ingen fråga, men heja dig!
– tack!


– Om du bara fick äta en sak i en månad, vad skulle det vara och varför?
– Vilken tecknad eller animerad figur gillar du mest, och varför?
– Vill du hellre vara huvudrollsinnehavare i en skräckfilm eller i en romantisk komedi, och varför?
– Vad är det godaste du vet?
– Vad får dig att skratta hysteriskt?
– Vill du hellre ha 12 barn eller 1?
– Vilken är din favoritfilm, och varför?
– Vilken musik kan du inte leva utan?

– big Mac! Illa men tyvärr sant, jag tröttnar aldrig, hade gladeligen varit med i supersize me, men jag tror inte Emil hade uppskattat det.
– Joanna rubin drangers fröken märkvärdig! Jag känner igen mig precis i henne!! (har ni inte läst den så MÅSTE ni göra det!
– skräckfilm, det är nog mer likt mitt verkliga jag haha! Jag är inget fan av romantisk film, riktig romantik däremot är väldigt bra om det inte innehåller choklad och rosor för det är bara fånigt.
– sushin i Göteborg! Mums! (den i Värnamo är fryst!)
– min storebror! När vi två sätter igång finns det inget stopp, han och mina föräldrar är dom enda som har exakt samma humor som mig. När vi är själva hela familjen så skrattar vi halvt ihjäl oss! Sist fick min bror byta rum för att kunna få någon luft i skrattanfallet!


– jag vill absolut ha två men om jag får välja på ett och tolv måste jag nog välja tolv då, för alternativet att bara ha en känns alldeles för orimligt!
– jag ser väldigt sällan på film och gör jag det blir det helst tecknat eller skräck. Fast jag tänker ändå säga cry baby, den har jag sett så många gånger att den är alldeles hackig!
– jag är ett stort Melissa horn fan och ska på min tredje konsert med henne nu om en månad, annars skulle jag nog säga värmlandsvisan, den lyssnar jag på och längtar hem ända in i märgen!

Vilken är din bästa färg?
Hur känns det att ni ska gifta er snart?
Vilket är ditt bästa plagg i garderoben?
– min bästa färg är orange! Eller turkost.
– att vi ska gifta oss känns enormt stort!! Och fantastiskt och underbart och perfekt och jättejätteroligt! Jag är övertygad om att det kommer va vi för alltid!!


– mitt bästa plagg är nog alla mina fina klänningar, emil älskar när jag har 50-tals klänningar och då känns det extra kul!

Vad använder du för media när du gör dina illustrationer? tusch? akvarell? tempura?
– jag använder tusch!

Vad jobbar din pojkvän med? 🙂
– han är elektriker vilket är superpraktiskt!


Var det bloggen som blev ditt ”genombrott”, alltså att folk började höra av sig till dig p.g.a bloggen eller hur lyckades du?
– jag hade haft ganska många utställningar innan jag skaffade bloggen, men det var först när jag startade den som det tog ordentlig fart!


Har du något dröm resmål som du vill åka till?
– jag vill tillbaka till Italien, äta mat och dricka vin med emil! Fast jag hoppas ändå att vi kan åka till Island på bröllopsresa!

Hur kom du fram till att du velade bli illustratör? Vilken plan hade du för att lyckas med det?
– jag ville först och främst bli konstnär, det har jag vetat hela livet men efter ungefär ett år med bloggen så insåg jag att jag nog egentligen är bättre på att illustrera än måla.

Vad har du för utbildning?
– jag har gått konstskola i tre år, läst konstvetenskap och Serieteckning ett år, gått en textilitbildning ett år och via jobb har jag även utbildats till dekoratör!

För övrigt tycker jag att du är grym, otroligt fina bilder och du verkar vara en helskön person 🙂
-tack snälla!

vad hände med din andra katt egentligen? Hon bröt väl bara benet eller något… hade ni råd att rädda hennes liv eller varför valde ni att döda henne? Hon var så söt.
– gör det första valde vi inte att döda henne, vi valde att hon inte skulle ha ett liv där hon hade ont och inte kunde hoppa och springa som vanligt. Hennes ben krossades och det gjorde det svårt att operera, även om vi haft råd hade vi ändå låtit bli. Ja hon var söt, den finaste katten på jorden till och med. Men nu har vi Fröken och då råkade hon just bli den sötaste dom finns också!


Hej!Du pratar mycket om att du lever din dröm, och jag hoppas att jag också ska få göra det en dag.
– det får vem som helst göra, bara man vågar och inser att det är fem gånger så mycket jobb som att va anställd! Men det är det värt flera gånger om!

Har du någon gång känt dig riktigt hopplös, när det gäller alla dina projekt. Har du haft mycket motgångar ? Och har du alltid haft någon som stöttat dig i det du gör?
– åh flera gånger i veckan! Ibland undrar jag verkligen vad jag sysslar med och varför skulle någon vilja ha mina grejer osv osv. Men det går upp och ner och inland är man på topp och ibland är det tvärtom.
Jag har världens bästa föräldrar som aldrig säger åt mig att ta ett ”riktigt” jobb! Min pappa är mitt absolut största fan och det är alltid honom jag ringer först när det går bra!

jag undrar ungefär hur många alster du säljer per månad. hur många beställningar du har osv.
/frida
– det varierar väldigt, vid jul och student och så blir det fler, ibland blir det inga alls så svårt att svara exakt!

Hej Anna!
Vad använder du för pennor när du ritar?
Vem är din förebild?
Vart får du inspiration?
Vad/var har du studerat?
När kom du på att du ville bli illustratör?
🙂
– jag använder mig av promarker och copicpennor
– min mormor är nog min största förebild, hon är allt och lite till och den finaste person jag någonsin mött!
– jag får absolut mest inspiration från bloggar- se svaret i tidigare fråga!
– när jag insåg att jag aldrig skulle bara kunna leva på mina oljemålningar och när jag insåg hur himla roligt det är med tuschpennor!


1. Vad heter du mer än Anna, alltså om du har något andranamn?
2. När du och din kille får barn, hur många och vad vill du/ni att dem ska heta?
3. Vad är en bra vän?
4. Hur vågar man att stå upp för sig själv och sin sak, att våga ta plats?
– jag heter Clara, Anna Clara Ileby!
– vi vill ha två och blir det en pojke ska han heta Alfred (emil och Alfred) och blir det en flicka ska hon heta Amalia i andranamn, (efter mormor) förnamnet håller jag lite på en stund!
– någon man inte måste prata med varje dag för att det ska kännas bra. Mitt bästa gäng ses ungefär en gång om året allihop och ändå känns det som man träffar dom varje dag! Jag vill ha vänner som vet hur jag fungerar och som får mig att bli en bättre version av mig själv!
– jag är extremt konflikträdd och ytterst dålig på att säga ifrån men om man bara känner efter längst in så törs man säga till om man tycker nått är fel eller har en annan åsikt. Man törs nog stå upp för sig själv och våga säga ifrån om man är tillräckligt säker på att det man gör är bra!
Att våga ta plats lär man sig när man slutar be om ursäkt för att man finns till! På dom bara!!

Vad ska du göra i sthlm?
– jag ska på spåningsmöte med en modetidning om ett eventuellt illustrationsjobb! Väldigt roligt!

jag undrar på ett ca vad din kalender kommer kosta? och om du fortfarande gör förlagor till tatueringar?

ha en finfin resa till stockholm 🙂
– den kommer landa på mellan 250-300 kronor verkar det som. Måste bara passa på att säga att det INTE är landskapstjejerna utan nya månadsflickor som kommer va på bilderna!
– jag tecknar inte tatueringar åt andra i nuläget, men har funderat på att börja eftersom det är så många som frågar!
– tack, det ska jag ha!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...