Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Talar Ut!

jan 26, 2009 | Tankar och Vardag


Det här med att det dyker upp teckningar som då å då påminner väldigt mycket om mina är såklart nått man får räkna med. Men jag är inte särskilt förtjust i det men måste väl stå ut med det då jag valt att visa mina teckningar för alla.
Jag inspirerades själv mycket av Liselotte Watkins (bilden) i början och härmade henne nästan rakt av, men det var inget jag visade för någon då jag gjorde det helt i övningssyfte. Efter att ha tecknat mycket och lärt sig så hittade jag ”min” stil som jag tycker känns ganska långt från inspirationen även om vissa saker liknar.
Men mina yttre färgade konturer och prickarna runt en del bilder är helt min egen och något som jag tycker känns som en typisk Anna Ileby sak.
När man arbetat fram något som man gillar och som är ens stil är det självklart tråkigt om någon annan snor den rakt av.
Mitt tips är att teckna teckna teckna, våga testa och göra fel, låt det bli skitfult, gör om, klipp bort, trampa och knyckla ihop! Det är då man hittar sin stil!
Nu låter det som jag är skaparen av randiga hår och färgade konturer vilket givetvis inte är fallet. Jag vill bara känna att mina teckningar är mina.

Förlåt om jag fräste.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...