Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas 90-tal!

dec 4, 2010 | Tankar och Vardag


Igår satt vi hos Hille och Bysse och nostalgilyssnade på gamla 90-tals låtar vi mindes från när vi var små.
Tänk sen när man får barn och man ska spela backstreet boys och se sådär lyrisk ut och säga att DET HÄR lyssnade vi minsann på i vår ungdom!
Jag var ett ENORMT backstreet boys fan! Hade hela väggarna täckta av plancher, gick på en massa konserter, skrek mig hes när A.J sjöng och ja, allt det där som hör till!

Jag har iallafall gjort en nostalgilista med saker jag minns från mitt 90-tal:
Magtröjan. Jag hade alltid magtröja. Jag minns min första, den var aprikos och jag och mamma sprang runt halva stan för att hitta den.
Man matchade med ljusa, lite för stora jeans, högt uppdragna med ett bälte lite för hårt åtdraget (jag var extremt smal så fick alltid göra massa nya hål och inga jeans satt någonsin tajt på mig)
Byxkjolen. Den här var verkligen hemsk. Svart tight kjol över byxorna, helst i jazzmodell. Sen fanns det dom som var fastsydda redan från början. Kombinerades med riktigt klumpiga klackskor eller buffaloskor.
Läppennan. Jag minns att jag hade en ganska mörkröd läppenna och inget läppstift. Ytterst snyggt såhär i efterhand.
– Dansa tryckare med pojkar som var ett huvud kortare än man själv, som luktade lite sådär surt och varmt. Jag minns exakt hur de luktade. Kan fortfarande känna det när jag blundar.
Absolut torr. Världens bästa botemedel mot armsvett. Finns på apoteket. Innan jag hittade den så vågade jag knappt gå utanför dörren, men SEN då smorde jag in armhålorna så mycket att jag brände hål i min pyjamas. Händerna dränkte jag också i absolut torr, så jag skulle våga dansa på gympan.
Gustav Karlsson. Han var min stora kärlek genom hela skoltiden. Jag pratade aldrig med honom, jag bara satt på elementet (man är väldigt smal om man får plats med hela rumpan på ett element)utanför matsalen, varje dag, bara för att få se honom gå förbi. Jag hade till och med en coca-cola burk han druckit ur i mitt rum. Ja ni förstår.
Högstadiediscon på Holken. Man stod på balkongen, kollade på alla som hade druckit en folköl och inte kom in. Sen tittade man också på dom som druckit femton folköl och spydde som kalvar. Själv åt jag mest banana skids och ville dansa med dj:en.
Tröjan med hål ovanför brösten. Vem uppfann den och är den inte det fulaste plagg som gjorts genom tiderna? Jag hade en syrenlila. Med dubbla behåar under.
Ljusa slingor i luggen. Helst i ett riktigt mörkt hår, sen två breda gula slingor längst fram i luggen. Tjusigt.
Robynfrillan. ALLA hade den. Lång lugg och SUPERKORT spret där bak. Jag kommer ihåg att jag lånade Robyns skiva av en kompis och tog med den till frisören.
Mörkt underhår. Vitt överhår och svart underhår. Som Alexandra Dahlström hade efter Fucking Åmål. Fast jag hade rött över och svart under (för jag var lite extra häftig) minns att frisören sa såhär när hon gjorde det ”Ska du verkligen gå ut såhär?” Jag älskade det.
ICQ, AOL, Lunarstorm och modem. Jag hade begränsad tid på nätet för att jag var där JÄMT så det gick aldrig att ringa hem till oss. Sen pratade jag med Roger, som bodde i USA. Som jag var så kär i att hela mitt liv var på väg att ta mycket drastiska vändningar. Fy.
Adidasbyxor med knappar. Sådana som om man gick i korridorerna i skolan kunde man dra av dom i ett enda ryck. Något alla killar lärde sig snabbt som attan.
Yngves Danskurser. En danslärare som kom till skolan och skulle lära oss dansa. Vi små sjuor fick dansa med niorna (Gustav Karlsson) så natten innan det badade jag nästan i absolut torr. Min bästa dag på högstadiet!
Skatekillarna. Sitta i rampen, titta på svettiga killar som åkte skateboard. I timmar. Inte säga nått, bara sitta där och vara superdupercool.

Det var min lista för idag, hoppas ni kände igen er lite, iallafall ni som var med när det begav sig!
Alla bilderna är från min mycket turbulenta högstadietid.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...