Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Ateljé!

maj 12, 2017 | Inredning

Jag har visat er hur det ser ut i min ateljé förut, men nu har lite nytt tillkommit så vi tar en ny rundtur.
IMG_3038
Här är alltså där jag sitter och jobbar. Har köpt en extra stor skärm till min dator som också tydligen ska ha perfekt färgåtergivning och sånt är ju viktigt såklart. Den gula lampan fyller numera ingen funktion så att den står där är egentligen helt onödigt. Har ett lysrör precis ovanför där jag sitter och jobbar som ger perfekt jämnt ljus. I papplådorna ligger alla mina promarkers och brushmarkers sorterade efter färg. Just nu har jag massor med teckningar uppsatta på två snören på väggen, men är sugen på att styra upp det hela och rama in och spika upp i raka rader istället. Måste bara köpa en himla massa ramar på ikea (som för övrigt har de allra bästa ramarna) Tror det kan bli superfint.

IMG_3036
Jag har två skrivbord från String som liksom hör till kontoret, så flyttar jag ut så stannar skrivborden kvar. Buuhu. De är höj och sänkbara vilket är himla bra. Det gigantiska ljusbordet har jag fått av mamma och hurtsen under är köpt på auktion men fyller just nu ingen funktion förutom att vara snygg.

IMG_3041
För nu har nämligen den här gigantiska flyttat in på kontoret! Här får alla mina teckningar, block och stora papper plats! Här ryms pågående skisser, bokskisser och allting som rör papper med andra ord. Jag ÄLSKAR den! Den har tidigare stått i en källare och varit fylld med gamla ritningar, men nu har den dammats av och fått komma upp på hedersplatsen i min ateljé!

IMG_3042
Ovanpå står lite skrytgrejer och när man går förbi mitt fönster ser man porträttet på Barbro Lindgren som är min favoritbild av alla jag gjort. Skickade förresten en kopia till henne på posten och fick ett jättefint brev med ett långt svar och tack sen. Fint!

IMG_3044
På motsatt sida av rummet har jag numera en soffa! Perfekt eftersom jag älskar den men inte har plats för den hemma. Här har jag också en stringhylla som också hör till kontoret. Den är fullproppad med olika material, tidningsuppslag där jag varit med, packrör och färger.

IMG_3046
Det var allt för den här gången, hoppas ni gillade det!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...