Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Inspiration!

jan 25, 2012 | Huset, Inredning

Som ni säkert förstår så går min hjärna på högvarv nu när jag har hela 200 kvadratmeter att inreda precis hur jag vill (där kom också svaret på frågan om vi får fria händer med huset)

När vi kom hem efter att ha tackat ja till huset satt jag och Emil i varsin ände av soffan och bara glodde rakt fram. Man kunde liksom inte smälta att man helt plötsligt hade ett hus! Det var för bra för att vara sant!
Men nu börjar det sjunka in och jag har ägnat två dagar åt att rita upp hur det ska se ut, försöka minnas var alla väggar var och hur jag ska måla om köksluckor och plantera blommor.

Här kommer en hel hög med bilder som hamnat i min ”husinspirationsmapp”!

När vi numera kommer ha ett ”matrum” vilket vi inte haft tidigare, tänker jag att färgglada udda stolar är finast. Speciellt till ett ”lättare” bord utan klumpiga ben. Jag har alltid varit en smula allergisk mot matsalsbord då jag bara tycker de är stora, fula och klumpiga. Men nu är vi så illa tvugna eftersom det finns för många rum för att INTE ha ett matbord (dagens i-lands problem)

(bild härifrån)

Tapeten i matrummet tänker jag ska vara grå och vitrandig, eller möjlgtvis svart och vitrandig.
Vår tidigare inredning har varit väldigt ”poppig” men det passar sig inte riktigt i ett gammalt hus, så nu får det bli lite mer ”gammaldags-modern-färgglad-fast-stilrent”.
Som jag sagt tidigare, det blir så långt från shabby chic man kan komma. Inga änglar, inget drömskt holabaloo och inga latinska väggord. Det lovar jag.

(bild härifrån)

Köket är den delen i huset som är fulast i nuläget, med mörkbruna luckor och 70-tals kakel.
Eftersom vi bara hyr huset så känns en totalrenovering ganska oaktuell men att måla om luckorna och byta kakel känns som lagom arbete och inte så stor kostnad.
Som vanligt blir jag inspirerad av bästa Clara och hennes ljuvliga kök!
Dock tänker vi vita väggar, lite mer ”smutsturkos-ljusa”-luckor och svart och vitrutigt kakel (eller vitt med svart fog som Clara har, så himla fint!). Golvet är fint trägolv så att lägga in rutigt golv som vi först tänkte känns onödigt trots att det är väldigt tjusigt.

I min blivande ateljé, rummet med balkongen, har jag däremot tänkt lägga in rutig linoleum matta. För att det är smidigt att torka av om man spiller fär och man slipper oroa sig för att förstöra fint gammalt trägolv.
Väggarna vill jag ha väldigt ljusturkosa. (om ni har missat det, så är turkos den bästa färg som finns)

(bild härifrån)

Den här sänggaveln tycker jag är helt ljuvlig, så den ligger högt upp på inspirationslistan inför kommande renovering av sovrummet.
Först hade jag tänkt talgoxetapeten (Falsterbo från Boråstapeter) men man kanske blir lite snurrig i bollen av ett helt rum med den.

Någonstans i huset vill jag ha Josef Franks Paradiset-tapet. Det är den finaste tapet som finns. Ni har väl inte missat dokumentären om det gamla paret som ska tapetsera om med just den tapeten? Sök på Paradiset så hittar ni den. Världens gulligaste film.

EFtersom jag och Emil samlat på oss en hög med tavlor genom åren, tänkte vi samla allihop i ett rum. Kanske den stora hallen man kommer in i när man går upp för trappan?


Det var så långt jag kommit än så länge. Nu är det bara 35 dagar kvar tills vi flyttar!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...