Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Jul!

nov 7, 2018 | Tankar och Vardag


Nu när vi är inne i November börjar julkänslan så sakteliga smyga sig på.
Jag har gått från att fullkomligt älska julen, när vi var en familj där allting var som vanligt, till att hata julen när min pappa dog och allting blev annorlunda och inte likadant längre.
Men nu, när jag har en egen liten familj börjar jag tycka julen känns fin igen. Inte lika sammankopplad med sorg över vad som inte längre finns.

Egentligen gillar jag juldagen bäst, eller dagarna efter själva julafton. När det bara är lugnt och tyst och inga måsten.
Man får sätta på sig nya julklappsstrumpr, äta julmatsrester och gå i affärer utan hets.
I år har jag två små barn att fira jul med, ge minnen och traditioner åt. Så fint att tänka på ändå.

Det jag gillar med jul är dock pyntet. Älskar att få ta ner jullådan från vinden, köpa nya julgranskulor på loppis och klä in hela huset i lull och värme.
Dock önskar jag att vi slapp gran i år. Förr har det varit ett måste, men nu känner jag att jag inte riktigt orkar.
Så kanske får det bli en liten en.
Nästa år är planen att vi ska ha granen i det nya orangeriet.
Längtar så innerligt efter att göra julfint där ute! Nästan mer än inne faktiskt!
Blir så inspirerad av de här bilderna jag hittat på pinterest:

(bild härifrån)

I år önskar jag mig snö, lugn och ro och fri i själen.
…..och de här Marimekkoskorna!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...